Лудогорец победи Левски в първия мач от дербито на 25-ия

...
Лудогорец победи Левски в първия мач от дербито на 25-ия
Коментари Харесай

Лудогорец спечели дербито на кръга

Лудогорец победи Левски в първия мач от дербито на 25-ия кръг на efbet Лига след рухването на рестриктивните мерки, въведени поради ковид, предава
 БГНЕС
При визитата си на " сините ", „ орлите ” взеха трите точки, като на процедура с тази победа изпратиха „ отвън борда ” отбора от „ Герена ” в битката за купата на България. Каули Оливейра вкара победния за гостите гол 26 секунди след старта на второто полувреме.

Любопитен факт е, че последният мач, който двата тима изиграха, беше точно посред им. В началото на месец март, преди да настъпи световната пандемия от ковид Левски в профил разградчани за Купата на България след дузпи на 1/4-финал.

Първият удар в срещата пристигна след пет минути игра. Той беше на Стайн Спиерингс, само че нидерландецът прати кълбото доста, доста надалеч от очертанията на вратата, защитавана от Стоянов.

Минута по-късно пък Робърта комбинира вляво с Паулиньо, който подаде паралелно за Станислав Иванов. Младият атакуващ състезател на " сините " стреля, само че ослепително заставане на Антон Недялков попречи на Иванов да насочи прецизен удар от седем-осем метра.
 БГНЕС
Първият прецизен удар бе на сметката на Лудогорец. Абел Анисе бе оставен непокрит на 20 метра от вратата на Миятович, а мадагаскарецът стреля мощно към " синята " врата, само че стражът на Левски с лекост улови топката. 

Лудогорец сътвори първото си по-добро нахлуване след четвърт час игра. Тогава Вандерсон получи топката вляво на наказателното поле на Левски и видя Кешеру. Румънецът стреля мощно, само че Миятович с добра интервенция прати топката в ъглов удар.

Лудогорец реалзизира попадение в 25-ата минута. Мавис Чибота получи топката вляво, а реферът Дениз Соколов маркира засада, само че никога н е може да се удостовери дали офанзивният състезател на " орлите " бе в състояние на засада. Иначе Холмар Ейолфсон от Левски си вкара автогол, който в последна сметка бе анулиран.

В 36-ата минута бранителят Янис Каргас пое добре топката малко пред наказателното поле на Лудогорец и пусна вляво за Иван Горанов. Капитанът на Левски стреля с левия крайник, само че лековато, с цел да затрудни оптимално Владислав Стоянов.
 БГНЕС
Миг по-късно Лудогорец сътвори положително състояние към вратата на Левски, само че то приключи без гол. Вандерсон излъга Симеон Славчев вляво и стреля, само че топката бе блокирана и пристигна в Анисе. Халфът пусна вдясно за Кешеру, който стреля с левия си крайник, само че топката профуча край страничния дирек на Миятович - навън.

В ответната атака Станислав Иванов центрира отдясно доста добре за Стайн Спиерингс. Нидерландският халф пое топката и излъга защитник на " орлите ", след което стреля технично с левия крайник, само че топката прелетя настрана от вратата на Владислав Стоянов - нов навън.

26 секунди след старта на втората част Лудогорец откри резултата. Каули Оливейра реализира бомбаситен гол за гостите . Вандерсон проби отляво на скорост и върна топката за Каули Оливейра. Той насочи мощен удар към вратата на Миятович, като сърбинът единствено изгледа влитащата във вратата му топка.
 БГНЕС
В 59-ата минута Паулиньо получи жълт картон. Той направи недодялан фаул малко пред границата на своето наказателно поле, фаулирайки Сисиньо. Това е петият жълт картон през сезона за бразилеца, което значи, че Петър Хубчев няма да може да го употребява в първия полуфинал за Купата на България против Локомотив Пловдив.

Последваха два слаби удара на Робърта, с цел да пристигна 71-ата минута, когато мачът видя доста стабилен независим рейд на Мавис Чибота, а след него последва мощен удар от междинна отдалеченост, само че Миятович боксира в корнер.
 БГНЕС
Две по-късно пък Найджъл Робърта получи пас от Паулиньо и стреля този път рисково към вратата на Владислав Стоянов, само че в последна сметка топката мина настрана от вратата на Лудогорец.

Левски посреща Лудогорец и с кадрови проблеми. Дени Алар и Хали Тиам са осъдени, а тимът изостава на 9 точки от Лудогорец. В единствената си контрола след възобновяването на тренировките " сините " победиха с 3:1 Витоша Бистрица.
 БГНЕС
Ситуацията в Лудогорец е много по-спокойна, тимът е единствено на крачка от следващата си шампионска корона. След спирането тимът изигра две надзор и - загуби с 0:1 от Черно море и победи с 4:0 Дунав.

По време на насилствената пауза нови контракти с клуба подписаха Владислав Стоянов, Светослав Дяков и Клаудиу Кешерю. Гостуването на Левски ще пропусне капитанът Дяков, който се възвръща от контузия и не е в оптимална форма. В състава след изтърпяно наказване се завръща Сисиньо.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР