Лудогорец отстъпи с 0:2 при гостуването си на Апоел (Беер

...
Лудогорец отстъпи с 0:2 при гостуването си на Апоел (Беер
Коментари Харесай

"Лудогорец" загуби с 0:2 от "Апоел" и се отдалечи от Шампионската лига

" Лудогорец " отстъпи с 0:2 при гостуването си на " Апоел " (Беер Шева) в първи мач от третия прелиминарен кръг на Шампионската лига. Българският отличник изигра искрено слаб дуел в Израел, допускайки обикновени неточности в отбрана.

Преди почивката разградчани по този начин и не се ориентираха на терена, а в 19-ата минута Нуакаме изведе " Апоел " напред. През втората част отборът на Георги Дерменджиев заигра много по-добре, само че пропиля отлични шансове и си заплати.

Вторият гол за домакините беше дело на резервата Охана, който наказа груба неточност на цялата отбрана.

За следващ мач Джонатан Кафу беше един от най-слабите футболисти на разградчани, само че все пак остана на терена през всичките 90 минути.

От самото начало и двата тима демонстрираха, че няма да правят отстъпка и сантиметър, като си размениха по няколко много остри и рискови влизания.

Първата заплаха беше на сметката на домакините, като в 14-ата минута Гадир се озова на стрелкова позиция, само че ударът му беше блокиран от Пластун.

Домакините заложиха на преса в личната си половина и доста бързо изнасяне на играта, основно посредством подавания към фланговете. На лявото крило Антъни Нуакаме взе превес против Лукас Саша, с помощта на огромните си габарити. За похлупак бранителят не получи и никаква помощ от Кафу пред себе си.

В 19-ата минута израелския отбор откри, като точно Нуакаме беше в центъра на събитията. Той направи двойно подаване с Меликсон и засече острото центриране на капитана пред погледа на слисаната отбрана на разградчани – 1:0!

 Нуакаме се радва след попадението си във вратата на разградчани.
© LAP.bg

Нуакаме се радва след попадението си във вратата на разградчани.

" Лудогорец " опита да отговори незабавно, като в 25-ата минута Марселиньо стреля от фаул. Неговият удар беше избавен от Хаймов, само че при добавката Вандерсон не се ориентира задоволително бързо.

" Апоел " бързо усети слабостите на " Лудогорец " по фланговете, където крилата не помагаха на кайните бранители. В средата на терена Дяков и Анисе тотално отстъпиха в борбата, като доста рядко печелеха единоборствата с съперниците.

След едва първо полувреме, " Лудогорец " получи отличен късмет да изравни при започване на втората част. Марселиньо изведе Вандерсон очи в очи с вратаря в 48-ата минута. Последният обаче взе най-грешното решение, залагайки на технично прекачване, с което даже не уцели празната врата.

Българският тим заигра с по-голямо самочувствие след паузата, само че Вандерсон още на два пъти не съумя да се възползва от положителни благоприятни условия. Халфът избра да работи самостоятелно вместо да подава.

 Опитният Маор Меликсон беше най-хубав в редиците на
© LAP.bg

Опитният Маор Меликсон беше най-хубав в редиците на " Апоел ", а футболистите на " Лудогорец " рудно му отнемаха топката.

За сметка на това играчите на " Апоел " усилиха експанзията и не се притесняваха да правят нарушавания.

Вместо " Лудогорец " да успее да материализира по-добрата си игра след почивката и да изравни, се случи тъкмо противоположното, като " Апоел " от нищото стигна до втори гол.

В 78-ата минута Дяков и Пластун единствено изгледаха по какъв начин резервата Михаел Охана овладява сред тях и с компактен шут с левия крайник опъна мрежата за повторно.

" Апоел ": Хаймов, Битон, Мигел Витор, Цедек, Корхут, Огу, Ради (90+3 В. Броун), Айбиндер, Меликсон (к) (71 Охана), Нуакаме, Гадир (86 Ело)
Треньор: Барак Башар

" Лудогорец ": Х. Броун, Саша, Пластун, Моци, Натанаел, Анисе, Дяков (к), Кафу, Марселиньо, Вандерсон, Кешеру (76 Мисиджан)
Треньор: Георги Дерменджиев
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР