Лудогорец не успя да победи и във втората си контрола

...
Лудогорец не успя да победи и във втората си контрола
Коментари Харесай

Лудогорец с равенство в контрола

Лудогорец не съумя да победи и във втората си контрола на турска земя, правейки 1:1 със Заглембе Любин.

Неофициален дебют за „ орлите “ записа Франко Русо, който бе притеглен от Майорка единствено преди дни.

Поляците откриха резултата още в 39-ата секунда. Дени Групер сбърка, Чодина му лиши топката, проби отдясно и откри Старжински, който майсторски прати кълбото в мрежата на Симон Слуга.

Лудогорец можеше да изравни в 15-ата минута. Бърнард Текпетей се измъкна от отбраната на Заглембе, само че ударът му мина над вратата, като рикошира в бранител на поляците. След половин час игра пред Чодина се откри опция за удар, само че той не уцели вратата. В 36-ата минута Жоржиньо центрира превъзходно към Текпетей. Ганаецът се пребори с състезател на Заглембе, само че с глава не уцели вратата.

Логичното се случи в 40-ата минута и Лудогорец изравни. Точен бе Текпетей. Той получи пас от Жоржиньо и с мощен изстрел с левия крайник не остави никакви шансове на Бурич – 1:1.

На почивката Анте Шимунджа пусна напълно нови 11 индивида. Този път Спас Делев игра като крило, а десен бек беше Георги Терзиев. Втората част стартира мощно за Лудогорец, като още в 51-ата минута Кирил Десподов бе изведен добре, пое с десния крайник, би обаче с левия и вратарят на Заглембе избави. Поляците обаче демонстрираха зъби и можеха да поведат още веднъж в 70-ата минута, Пиенко отстрани с лекост Игор Пластун и си откри позиция за пукотевица, само че Серджио Пад извънредно майсторски мазета.

В 73-ата минута Бартоломей Клудка от Заглембе получи втори жълт и респективно червен картон за бавене. Поляците обаче не останаха с човек по-малко, а в игра се завърна Бартолевски.

120 секунди по-късно Диниш Алмейда бе покрай първия си гол с екипа на Лудогорец. Спас Делев качи топката на главата на португалеца, който би, само че вратарят на Заглембе избави, въпреки и мъчно.

До края на срещата Лудогорец натисна, само че Заглебие съумя да удържи и в последна сметка да не загуби.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР