Лудогорец“ не е сам в българските сълзи на старта в

...
Лудогорец“ не е сам в българските сълзи на старта в
Коментари Харесай

Български кошмар в Лига Европа

„ Лудогорец “ не е самичък в българските сълзи на старта в Лига Европа. Всеки непознат тим с наш легионер загуби първия си мач. Толкова ли сме слаби за Европа?
Най-славно се показа дребният люксембургски „ Дюделанж “. Отборът бе на косът от сензация, само че падна вкъщи с 0:1 от седемкратния европейски първенец „ Милан “. Българинът Единсон Йорданов влезе в 84-ата минута, само че не оказа помощ за знамение. Гонсало Игуаин се разписа след час игра. Досега „ Дюделанж “ в профил първенците на Полша и Румъния – „ Легия “ и „ Клуж “, по пътя към групите.
Симеон Славчев, един от най-постоянните наши легионери, не беше в групата на „ Карабах “ при 0:2 от „ Спортинг “. Именно в Лисабон бе първата интернационална стъпка на халфа, само че той съвсем не игра за „ лъвовете “. В „ Карабах “ Славчев по принцип е титуляр, само че в този момент лекува травма.
Ивелин Попов влезе за четвърт час при загубата на „ Спартак “ (Москва) с 0:2 като посетител на „ Рапид “ (Виена). Нападателятсе появи вместо Педро Роча, когато австрийците към този момент бяха вкарали и двете си попадения.
Новото попълнение на унгарския първенец „ Види “ – Георги Миланов, единствен стартира титуляр от нашите. Халфът получи и жълт картон при домакинското проваляне с 0:2 от БАТЕ (Борисов). В 76-ата минута Миланов беше заменен.
В оповестения за Мач на парадокса, както даже в Германия нарекоха дуела „ Лайпциг “ – „ Залцбург “, австрийците завоюваха с 3:2 в последната минута. УЕФА си затвори очите и пусна двата тима в евротурнирите, макар че са благосъстоятелност на компанията за енергийни питиета „ Ред Бул “. След края играчите на „ Лайпциг “ даже скочили един на различен, а запасите не догледали края. В последните четири мача „ Лайпциг “ е пуснал 10 гола.
Стивън Джерард продължи своята приказка като треньор. Неговият „ Рейнджърс “ измъкна 2:2 като посетител на „ Виляреал “.
Двата британски тима – „ Арсенал “ и „ Челси “, стартираха с победи „ Артилеристите “ съкрушиха „ Ворскла “ с 4:2 вкъщи, а „ сините “ надиграха ПАОК с 1:0 в Солун. Гърците са застрашени с наказване от УЕФА. В бранш „ В “ имаше голямо знаме с политически надпис „ Македония е една и тя е тук “.
Без свои почитатели, спрени от кметството, „ Айнтрахт “ съкруши миналогодишния финалист „ Марсилия “ – 2:1 на непознат терен. От боязън от вълнения немски ентусиасти в града изобщо нямаше. „ Айнтрахт “ игра повече от половин час по-малко, само че най-после победи с гол в последната минута.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР