Лудогорец изтегли труден съперник на старта на Шампионска лига. Орлите

...
Лудогорец изтегли труден съперник на старта на Шампионска лига. Орлите
Коментари Харесай

Ференцварош на Сергей Ребров има в състава си бивши играчи на ЦСКА и Берое

Лудогорец изтегли сложен противник на старта на Шампионска лига. " Орлите " ще се изправят против унгарския хегемон - Ференцварош.

Клубът е учреден на 3 май, 1899 година. През новия сезон този клуб става на 120 години. Стадионът на тима се споделя " Групама Арена " и се намира в Будапеща. Той е с потенциал 22 000 места. Президент на " зелено-белите " е Габор Кубатов, а треньор - украинската легенда Сергей Ребров.
 Снимка 429738
Източник:

Ференцварош е първенец на Унгария 30 пъти. В богатата витрина на клуба има още 23 Купи на страната, 6 Суперкупи и 2 Купи на Лигата.

В Европа максимален триумф е спечелването на трофея от шампионата Купа на Панаирните градове през сезон 1964/1965. Отборът играе и край за КНК през 1974/1975.

Сегашният състав е цялостен с чужденци. Сред тях е някогашният футболист на Берое - Стефан Спировски от Македония. Той е халф. Ганайският бранител Абрахам Фримпонг е бил взет от Цървена звезда. Юношата на Ювентус Давиде Ланзафаме е нападател с 16 гола в 28 мача за " зелено-белите ". Има двама сънародници на треньора от Украйна - Ихор Харатин и Олександър Зубков.
 Снимка 301125
Бившият нападател на БАТЕ Микалай Сигневич също е в нападението на Ференцварош. Ребров може да разчита на още трима чужденци в отбрана - Миха Блазич от Словения, Марсел Хейщер от Германия и Лаша Двали от Грузия. В халфовата линия са белгиецът Мартен Вилмотс и Руи Педро от Португалия. Да, това е същият Руи Педро , който игра за ЦСКА през сезон 2016/2017. Сравнително неотдавна в тима е бразилският нападател Исаел.
 Тежък чоп за Лудогорец,
Тежък чоп за Лудогорец, " орлите " ще се изправят против първенеца на Унгария

Осемкратният първенец на България ще бъде хазаин в първата среща
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР