Лудогорец и ЦСКА ще решат развоя на титлата в Първа

...
Лудогорец и ЦСКА ще решат развоя на титлата в Първа
Коментари Харесай

ЦСКА срази "Левски" в дербито и остана в битката за титлата

Лудогорец " и ЦСКА ще решат развоя на купата в Първа лига в последния кръг на шампионата, откакто завоюваха преспоследните си срещи. Двубоите от 35-ия кръг приключиха с победи на двата кандидата, които остават разграничени единствено от една точка - " Лудогорец " води със 76, а алените имат 75.

В дербито на кръга ЦСКА надделя " Левски " с 2:0 с голове на Тиаго Родригеш и Евандро. Двете попадения на алените паднаха в последните 20 минути. По същото време в Пловдив " Лудогорец " надделя със същия резултат " Ботев " като посетител. Точни за първенците бяха Клаудиу Кешеру и Якуб Шверчок.

Дотук в конфликтите сред ЦСКА и " Левски " алените освен, че нямаха победа над огромния си противник, само че нямаха и маркиран гол. В най-важния миг обаче играчите водени от Добромир Митов и Люпко Петрович се показаха на висота.

В последния кръг за сезона на 24 май ЦСКА е хазаин на " Ботев " (Пловдив), а " Лудогорец " приема " Черно море ".

Много нерви и малко качество в дербито

Треньорът на сините Георги Тодоров направи няколко промени, като голмайсторът Станислав Костов се върна в стартовия състав за сметка на Валери Божинов. На пейката беше оставен и Мартин Райнов. В ЦСКА още веднъж липсваше капитанът Николай Бодуров.

В началните минути " Левски " започва нападателно и с доста сила успяваше да печели единоборствата в центъра на терена. Сините стигнаха до няколко корнера, като при един от тях Нуно Рейш отклони топката на близката греда, само че Черниаускас прозорливо излезе.

ЦСКА отговори с пробив на Жоржиньо, който приключи с доста неакуратен удар отдалеко. Нападателят реши да стреля вместо да подава и сгреши.

 ЦСКА съкруши
© LAP.bg

След 20-ата минута " Левски " доминираше на терена и играеше надалеч по-добре от противника си. Много дейни бяха крайните бранители Живко Миланов и Иван Горанов, които няколко пъти центрираха рисково. При пробив на Горанов в 36-ата минута се стигна и до рисков удар на Юруков, само че той мина настрана.

В рамките единствено на две минути сините сътвориха и две чисти положения посредством Давиде Мариани и Станислав Иванов, само че вратарят на ЦСКА се оправи. До края на първата част ЦСКА по този начин и не отговори, като преди паузата даже полужи тежък удар.

Заради безогледно влизане на Паулиньо десният бранител Иван Турицов получи травма в коляното. През първата част ЦСКА не съумя да насочи нито един прецизен удар.

 ЦСКА съкруши
© LAP.bg

След почивката обстановката на терена не се промени фрапантно, като преобладаваше борбата. ЦСКА сподели малко повече интензивност и стигна до един неакуратен удар на Кристиян Малинов. В 55-ата минута алените имаха искания и за дузпа след игра с ръка на Седрик Унтонджи.

Рубен Пинто опита да центрира, само че топката срещна лявата ръка на френския бранител. Реферът Драгомир Драганов беше на добра позиция и реши, че дузпа няма.

Активизацията на алените въпреки всичко докара до гол, който падна 20 минути преди края на дуела. След нарушаване против Енрике на към 22 метра от вратата, ЦСКА получи право да извърши свободен удар. Тиаго застана зад топката, тя рикошира в гърба на Станислав Костов и влетя неспасяемо в мрежата на Николай Михайлов – 0:1.

Това беше и първият гол, който ЦСКА вкарва на " Левски " от началото на сезона в четвъртия конфликт посред им.

" Левски " отговори с една заплаха, която обаче беше основана от алените. Божидар Чорбаджийски почисти рисково едно центриране и за малко не си означи автогол. Това обаче разсъни алените и те бързо вкараха втори гол. Негов създател стана резервата Евандро в 86-ата минута. Той засече центриране на Тиаго и наказа неточност в синята отбрана.

Малко преди този момент " Левски " остана и с човек по-малко поради втори жълт картон на Нуно Рейш.

Шампионите си свършиха работата за 10 минути

В другата среща по същото време " Лудогорец " и " Ботев " изиграха забавен дуел, само че " Лудогорец " не срещна проблеми и завоюва с 2:0. Още в 13-ата минута първенците имаха искания за дузпа след рухване на Станислав Манолев в полето на домакините. Съдията Ивайло Стоянов обаче не почете настояванията на гостите. По-добрата игра на отбора продължи с пропуск на Кешеру, а в 28-ата минута още веднъж румънецът беше в центъра на събитията.

Той завоюва дузпа, която обаче беше пропусната от Моци. Защитникът стреля в долния десен ъгъл на Кайзер, а полският вратар избави.

В 35-ата минута Кешеру откри резултата след хубава офанзива на първенците. Якуб Шверчок се пребори за топката и незабавно пусна към колегата си в офанзива, а той се освободи и вкара в близкия ъгъл на Кайзер – 0:1.

 ЦСКА съкруши
© LAP.bg

Попадението прекъсна суша от пет мача без гол за румънеца. За последно той беше вкарал на " Левски " на 14 април и беше без попадение в границите на 310 минути. Това беше и 20-ото попадение на румънеца от началото на сезона.

В края на първото полувреме " Лудогорец " направи огромна крачка към купата с втори гол. Той беше вкаран от Шверчок след хубаво подаване на Антон Недялков отляво.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР