Лудогорец и Олимпиакос завършиха 1:1 в третата контрола на "орлите"

...
Лудогорец и Олимпиакос завършиха 1:1 в третата контрола на "орлите"
Коментари Харесай

Лудогорец не се даде на Олимпиакос

Лудогорец и Олимпиакос приключиха 1:1 в третата контрола на "орлите " в Австрия. Фортунис откри резултата в 34-ата минута. Марселиньо изравни минута преди почивката с прословут удар от дъгата на наказателното поле. Срещата бе качествена, като двата тима играха крепко и търсеха успеха до последната минута.

В самото начало на мача Мисиджан тормози защитата на Олимпиакос, която обаче съумя да спре българската акция в последния миг. Това бе и първата по-сериозна заплаха в дуела. В 9-ата минута се случи куриозна обстановка. Ренан излезе към ъгъла на наказателното поле, а Пластун го препъна без да желае. Последва неприятно рухване на вратаря, който на всичко от горната страна пипна топката с ръка отвън разрешената зона. В последна сметка не се стигна до по-голяма пакост за "орлите ".

В 17-ата минута на игрището припламнаха искри, а Сисиньо и Марселиньо скочиха да се разправят със бранителя Алберто Ботиа. Последваха скучни минути, с цел да се стигне до 34-ата минута, когато халфът Костас Фортунис опъна мрежата зад Ренан - 1:0 за първенеца на Гърция. Грешка на Кафу в централната зона разреши на "червено-белите " да разпрострат рискова контра офанзива на скорост, която матира защитата на Лудогорец. Танасис Андруцос откри Фортунис на границата на наказателното поле и момент по-късно Олимпиакос към този момент водеше в резултата. Това бе първо попадение във вратата на "орлите " от началото на летните контроли.

Голът на гърците даде живец на мача и темпото се подвигна. В 44-ата минута Кафу подаде на Марселиньо пред дъгата и звездата направи 1:1 с превъзходен удар. Играчът с №84 не даде късмет на стража на Олимпиакос и обра паяжината в горния ъгъл на вратата.

В 55-ата минута Себа бе покрай гол, само че острието на рекордьора по трофеи в Гърция не сполучи от добра позиция отдясно. В 68-ата минута Лукас Саша опита да трансферира вратаря на Олимпиакос от центъра, само че за разлика от Дейвид Сийман против Сарагоса, Стефанос Капино не позволи топката зад тила си, избирайки в корнер. В 77-ата минута разградчани сътвориха най-красивата си офанзива - след няколко бързи паса на отлична стрелкова позиция се оказа резервата Жуниор Кишада, който обаче не съумя да засече топката, пращайки я в навън около вратата. До ново попадение по този начин и не се стигна и инспекцията приключи без победител.

Следващият мач на Лудогорец на австрийска земя е на 28 юни против Университатия Крайова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР