Лудогорец е последният 1/4-финалист за Купата на България. Шампионите обърнаха

...
Лудогорец е последният 1/4-финалист за Купата на България. Шампионите обърнаха
Коментари Харесай

Лудогорец детронира Левски

Лудогорец е последният 1/4-финалист за Купата на България. Шампионите обърнаха Левски с 2:1 в супердербито от тази фаза. Така на своя стадион в Разград 11-кратният първенец отстрани носителя на оценката за предишния сезон. Всичко по-интересно се случи в заключителната третина на мача. Уелтон (61) изведе " сините ", само че Игор Тиаго (69) изравни с първото си допиране на топката. Бразилецът си беше в засада, само че реферите това го подминаха. После с отдалечен удар и неточност на вратаря Пламен Андреев Бернард Текпетей (79) донесе цялостния поврат за първенците. С мощен изстрел с левия крайник африканецът прати топката под плонжа на капитана на " сините ".
В последната минута гостите изпуснаха златен късмет да пратят мача в продължения. Реферът Георги Давидов получи сигнал в слушалката от ВАР-арбитрите за игра с ръка на Оливие Вердон. Той отиде на монитора край терена и макар че при сходна обстановка не отсъди такова нарушаване за домакините, даде дузпа за Левски. Зад топката застана централният защитник Хосе Кордоба, който стреля над рамката. В добавеното време Цунами центрира за Патрик-Габриел Галчев (96), който стреля с глава, само че над вратата.
Така по всичко наподобява, че този сезон отборът на Мъри Стоилов остава без трофей. В класирането " сините " зимуват на 14 т. от водача ЦСКА.
" Покри ни шансът, че изпуснаха дузпа. Първото Левски ни натисна много, мъчно излизахме от половината си. Съперникът беше нападателен, пресираха ни добре ", сподели Кирил Десподов.
" Ключът беше нашият апетит и жадност за триумф. Всички играчи демонстрираха кураж, темперамент и сила. Имахме доста проблеми вътре в тима ", призна треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа.
" Въпреки тежкия съперник, тимът изглеждаше добре. Разликата бе, че Лудогорец си вкара ситуациите, а ние изпускахме голям брой обстановки.
Общо взето като игра и като предпочитание имаше нужната упоритост, само че може би ни липсва организация. Направихме прелестна година. Създадохме тим, който не се тормози да играе футбол и да се надиграва с всеки съперник. Спечелихме и титли, и някои евромачове, това ни са опциите. Не знам дали има предстоящ вложител, уповавам се да има ", разгласи Стоилов.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР