Лудогорец е на крачка от спечелването на осмата поредна титла

...
Лудогорец е на крачка от спечелването на осмата поредна титла
Коментари Харесай

Лудогорец държи съдбата в своите ръце

Лудогорец е на крачка от спечелването на осмата поредна купа в Първа професионална лига. Макар да демонстрираха много колебния през сезона, “Орлите” останаха на върха кръг преди края и в този момент единствено от тях зависи дали ще ликуват още веднъж. Днес те се изправят против Черно море в търсене на наложителна победа на “Лудогорец Арена”. Вземат ли трите точки, златните медали са за тях. Теоритично те могат да са първенци и при тъждество, само че тогава би трябвало да разчитат, че ЦСКА-София няма да победи Ботев (Пловдив) на “Армията”.

На пръв взор наподобява, че Лудогорец не би трябвало да има проблем против Черно море. Варненци се чака да дойдат в много сакат състав без контузените Цветомир Панов, Георги Божилов и Радослав Василев. Очаква се треньорът Илиан Илиев да даде отмора и на Георги Илиев, Виктор Генев, Петър Витанов и Пламен Димов. Това значи, че “Моряците” ще са в много екпериментален състав.

От друга страна обаче Черно море е с положителен баланс серщу Лудогорец през този сезон. В досегашните три мача варненци имат 2 победи и 1 загуба. Те паднаха неприятно с 1:5 през есента на “Лудогорец Арена”, само че по-късно на два пъти победиха разградчани с 1:0 и с 2:1 на “Тича”. Сега те се канят още веднъж да объркат сметките на своя противник и да му подложат крайник по пътя към купата.

Лудогорец също има своите проблеми преди мача. Наказани са Клаудиу Кешерю и Станислав Манолев, а с травми са Марселиньо и Вандерсон. Това съществено обърква проектите на треньора Стойчо Стоев, който ще би трябвало да прекрои състава си. Очаква се той да пусне на терена Илиев на вратата и Сисиньо, Моци, Григоре и Недялков пред него в отбрана. Дяков и Анисе ще бъдат опорните халфове, а Юсеин ще работи като плеймейкър. Лукоки и Бакалов ще бъдат на двете крила, а Шверчок ще води офанзивата.

За Черно море пък се чака да започват Китанов под рамката и пред него Костадинов, Станчев, Енчев и Попов в защита. Андраде и Панайотов ще работят в средата на терена, а Фенуш и Мирчев ще бъдат на крилата. В офанзива ще стартира Жоржиньо, а зад тила му ще го поддържа Кики.

Първа порфесионална лига, шампионски плейоф, 10 кръг:

ЛУДОГОРЕЦ - ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни сформира:

ЛУДОГОРЕЦ : Илиев, Сисиньо, Моци, Григоре, Недялков, Дяков, Анисе, Юсеин, Лукоки, Бакалов, Шверчок

Ч. МОРЕ: Китанов, Костадинов, Станчев, Енчев, Попов, Андраде, Панайотов, Кики, Фенуш, Жоржиньо

Стадион: “Лудогорец Арена”, Разград
Съдия: Волен Чинков
Начало: 20:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Първа лига 10 кръг, петък 24 май  Лудогорец 20:00предстои  Черно море
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР