Лудогорец дръпна на върха в Първа лига, след като победи

...
Лудогорец дръпна на върха в Първа лига, след като победи
Коментари Харесай

Лудогорец увеличи преднината си на върха в Първа лига |

Лудогорец дръпна на върха в Първа лига, откакто победи с 3:1 Ботев в Пловдив в дербито на този кръг. Мачът в Коматево бе впечатляващ, като конспирация имаше през цялото време и до самия край. „ Орлите “ реализираха 12-я си триумф като посетител на „ жълто-черните “ от 15 срещи, нанасяйки им първа домакинска загуба от началото на сезона. С този триумф разградчани имат 27 точки, 4 повече от ЦСКА, който обаче е с дуел по-малко, а Ботев остана трети с 21 пункта.

Наставникът на домакините Азрудин Валентич бе заложил на всичко най-хубаво, като бе разположил своя отбор в скица 3-4-3, като най-отпред бяха Тодор Неделев, голмайсторът Маркиньос и Емануел Току. От своя страна наставникът на гостите Станислав Генчев бе направил 3 промени за разлика от загубата от Брага с 0:1 и вместо Пинас, Вердон, Баджи и Текпетей, излязоха Сисиньо, Пластун, Алекс Сантана и Чибота.

Срещата стартира стремително и първата обстановка се откри пред Мавис Чибота, който обаче не уцели вратата. Последва отлична офанзива, приключена от Маркиньос, само че в навън. Нямаше какво обаче да избави Лудогорец в 4-ата минута. Тогава Доминик Янков сбърка в центъра на терена, топката стигна до Реда Рабей, който откри непокрития Тодор Неделев, а той с левия крайник нямаше по какъв начин да сбърка – 1:0. „ Орлите “ доста бързо можеха да изравнят, като Янков изведе Кирил Десподов зад отбраната, само че капитанът на гостите в този дуел би високо над вратата. След това Чибота направи добър пробив и подаде към Десподов, който този път уцели очертанията, само че Георги Аргилашки мазета. В 20-ата минута Клод Гонсалвеш сбърка при изнасянето, Рабей изведе Маркиньос, който пък подаде за Неделев. Талисманът на „ канарчетата “ обаче стреля право в Кахлина.

Четири минути по-късно Лудогорец изравни. Един от головете на сезона осъществя Алекс Сантана. Той проби през центъра и с фалцов удар с левия крайник от към 25 метра прати топката в горния десен ъгъл на Аргилашки, който не помръдна. Гостите бяха доста покрай цялостния поврат, само че след пробив на Мавис Чибота, Доминик Янков нацели напречната греда. След късия безпорядък, който настана в играта на Ботев, „ жълто-черните “ се окопитиха и пробваха да застрашат с далечни изстрели Кристиян Кахлина, само че без триумф. В 41-ата минута Чибота се възползва от неправилност при изнасянето на домакините, откри непокрития Кирил Десподов, който обаче избърза и не уцели вратата, въпреки и да бе на добра позиция. След това последва отлична акция на „ канарчетата “, приключила с рисков удар на Дилан Мертенс, минал на сантиметри от вратата. Можем да заключим, че първото полувреме на срещата в Коматево бе едно от най-впечатляващите като равнище на футбола от началото на сезона в Първа лига.

Втората част също стартира взривно. Реда Рабей получи отляво, залъга Жордан Икоко и с прекрасен изстрел бе покрай гол, само че топката срещна напречната греда. След това Рабей още веднъж се озова на добра позиция, само че шутира неопределено. В 55-ата минута Лудогорец стигна до поврат. Пиерос Сотириу прати топката в мрежата на Георги Аргилашки. Попадението обаче в началото бе анулирано, защото асистентът Мавис Чибота бе в състояние на засада. ВАР потвърди, че такава няма и Сотириу към този момент бе в прегръдките на своите съотборници.

Бедите за домакините обаче не секнаха. В 58-ата минута те останаха с човек по-малко, откакто Дилан Мертенс удари неприятно Алекс Сантана в главата и получи втори жълт и респективно червен картон. Въпреки, че бяха с човек по-малко домакините не се отхвърлиха и Неделев опитва да изненада Кахлина с удар отвън наказателното поле, само че хърватският пазач мазета вещо. В 75-ата минута резервата Бароан можеше с глава да изравни, само че не откри вратата. След това домакините желаеха дузпа, само че реферът Георги Гинчев не счете, че има такава. Лудогорец затвори срещата в продължението на мача, когато резервата Текпетей изведе Икоко отдясно и бекът означи без проблеми.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР