„Лудогорец“ допусна шокираща загуба с 1:2 при гостуването си на

...
„Лудогорец“ допусна шокираща загуба с 1:2 при гостуването си на
Коментари Харесай

„Червен“ герой съсипа „Лудогорец“ във Вилнюс

„ Лудогорец “ позволи шокираща загуба с 1:2 при гостуването си на „ Жалгирис “ в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Реваншът, в който залогът ще бъде всичко или нищо, е идващия вторник в Разград.

Треньорът на „ орлите “ Георги Дерменджиев заложи на няколко изненади в титулярния състав. Най-голямата от тях бе отсъствието на капитана Светослав Дяков, Липсваха още Сисиньо и Клаудиу Кешеру. На върха на офанзивата действаше Джонатан Кафу, а отдясно - Джоди Лукоки.

Домакините започнаха нападателно и в 13-ата минута Шернас стреля с глава на сантиметри над гредата. В 18-ата обаче Абел Анисе овладя превъзходен пас на Вандерсон и с обмислен удар не остави късмет на Виткаускас – 0:1.

В 25-ата минута още веднъж Шернас направи удивителен пропуск - подаване отляво го откри напълно самичък на празна врата, само че докосването на нападателя бе пагубно и невярващият вратар на „ Лудогорец “ Ренан умерено улови топката.

След почивката „ Жалгирис “ се хвърли напред, а в игра влезе Серж Нюаджи - някогашен футболист на ЦСКА, трансформирал се в любим на „ алените “ почитатели с победното си попадение против „ Левски “ през 2012 година

В средата на второто полувреме Лукоки и Марселиньо пропуснаха отлични шансове за втори гол, който дефинитивно щеше да предреши крайния излаз на конфликта. Вместо това в 78-ата минута следващата неточност в центъра на защитата разреши точно на Нюаджи да изравни. В 86-ата още веднъж французинът от тогоански генезис направи страховит пробив и асистира на Куклис, чийто мощен удар от дъгата на наказателното поле подпечата цялостния поврат.

В последните секунди пристигна и единствената добра вест за българския тим довечера - Шернас получи червен картон, което значи, че ще пропусне реванша.

Така „ Лудогорец “ не съумя да постави завършек на серията си без победа на европейската сцена. За финален път тимът пречупи чешкия „ Виктория “ Пилзен в плейофите на Шампионската лига - 2:0 на 17 август 2016 година След това играчите на Георги Дерменджиев не съумяха да завоюват в шестте си дуела от груповата фаза на шампионата, както и в двата мача против „ Копенхаген “ от елиминациите на Лига Европа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР