Лудогорец допусна обрат и загуби от Байер Леверкузен у домаОтборът

...
Лудогорец допусна обрат и загуби от Байер Леверкузен у домаОтборът
Коментари Харесай

Лудогорец допусна обрат и загуби от Байер Леверкузен у дома

Лудогорец позволи поврат и загуби от Байер Леверкузен вкъщи
Отборът на Лудогорец стартира присъединяване си в шампионата Лига Европа с проваляне от немския Байер Леверкузен вкъщи на,,Лудогорец Арена “.,,Зелените “ поведоха с 2:0, само че гостите направиха цялостен поврат и се поздравиха с трите точки.

Германците започнаха по-уверено срещата и в 4-та минута насочиха първия удар към една от двете порти, дело на Кай Хаверц, само че топката мина настрана от вратата. Само четири по-късно домакините откриха резултата посредством Клаудио Кешеру. Румънският нападател извърши превъзходно с левия крайник директен свободен удар и даде преднина на,,милионерите “. След гола Лудогорец отстъпи владението на топката на противника, само че,,аспирините “ по този начин и не доближиха до сериозна заплаха. В 22-та минута бразилецът Паулиньо получи добър пас от съотборник, само че се засуети и възпитаниците на Пауло Аутуори се оправиха. Момчетата на Хайко Херлих продължиха да управляват дуела и поредни центрирания на Юлиан Брандт бяха изчистени от бранителите на Лудогорец.

Противно на логиката първенците на България усилиха преднината си в 31-та минута. Триходова композиция, включваща Кешеру, Вандерсон и Марселиньо приключи с попадение на последния на празна врата за 2:0. Домакините обаче не съумяха да задържат удобния си задатък до почивката. Осем минути след гола на Марселиньо Кай Хаверц откри междина и с компактен удар с левия крайник понижи пасива на гостуващия състав.

През втората част на терена имаше единствено един тим. Леверкузен пое самодейността и извърши три ъглови удара в границите на три минути. Впоследствие Ренан избави удар на Хаверц, а Фоланд и Телин се разминаха с топката отблизо разстояние след остро подаване на Вендел. В 61-та минута нападателят Исак Кеси Телин заличи преимуществото на Лудогорец. Грешка в центъра на терена на Марселиньо разреши на Ларс Бендер да напредне и да подаде към Брандт. Той центрира, Ренан мазета кълбото, само че то попадна в непокрития Телин, който отблизо разстояние нямаше по какъв начин да сбърка. В 69-та минута гостите реализираха цялостен поврат. Доминик Кор подаде на Хаверц, който залъга противниковите съперници и този път с десния крайник още веднъж беше праволинеен, с цел да изведе,,аспирините “ напред в резултата.

Докрая на мача Лудогорец получи късмет да възвърне статуквото, само че удар с глава на бранителя Антон Недялков уцели гредата на Лукаш Храдецки. Байер Леверкузен се поздрави с успеха и взе глътка въздух след трите провали на старта в Бундеслигата. В другата среща от група А швейцарския Цюрих победи с минималното 1:0 като посетител кипърския АЕК Ларнака. Точен бе Бенджамин Кололи от дузпа в 61-та минута. Ето и останалите резултати от първия кръг в Лига Европа:

Група B

Селтик – Розенборг 1:0

Лайпциг – Залцбург 2:3

Група C

ФК Копенхаген – Зенит 1:1

Славия Прага – Бордо 1:0

Група D

Динамо Загреб – Фенербахче 4:1

Спартак Търнава – Андерлехт 1:0

Група E

Арсенал – Ворскла 4:2

Спортинг Лисабон – Карабах 2:0

Група F

Дюделанж – Милан 0:1

Олимпиакос – Бетис 0:0

Група G

Рапид Виена – Спартак Москва 2:0 (Ивелин Попов игра към 20 минути)

Виляреал – Рейджърс 2:2

Група H

Лацио – Аполон Лимасол 2:1

Марсилия – Айнтрахт Франкфурт 1:2

Група I

Бешикташ – Сарпсборг 3:1

Генк –Малмьо 2:0

Група J

Акхисарспор – Краснодар 0:1

Севиля – Стандард Лиеж 5:1

Група K

Динамо Киев – Астана 2:2

Рен – Яблонец 2:1

Група L

ПАОК – Челси 0:1

Види – БАТЕ Борисов 0:2
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР