Лудогорец беше много близо до трета поредна в Лига Европа

...
Лудогорец беше много близо до трета поредна в Лига Европа
Коментари Харесай

Равенство между "Лудогорец" и "Брага" върна интригата в група С на Лига Европа

Лудогорец " беше доста покрай трета поредна в Лига Европа и обезпечаване на класиране за директните елиминации в шампионата, само че позволи късен гол против " Брага ". Българският първенец водеше на португалския отбор с 1:0, само че седем минути преди края " Брага " стигна до точката. Равенството в Разград резервира интригата в група С.

С осем точки " Лудогорец " остава лидер, а " Брага " е с една по-малко. В борбата се намесва " Хофенхайм ", който победи " Истанбул ББ " с 1:0 като посетител и към този момент има шест точки.

Българският първенец направи доста мощно първо полувреме, само че след почивката към този момент не доминираше. Въпреки, че означи гол посредством Марселиньо през втората част, отборът от Разград позволи съществени съмнения и можеше даже да загуби.

Димитър Димитров направи единствено една смяна от състава, който победи " Брага " в Португалия преди две седмици. Треньорът се върна към скица с четирима бранители, а Мисиджан размени Рафаел Форстер.

" Лудогорец подходи доста деликатно и сподели, че е квалифициран чудесно да спре португалския си противник. Разградчани владееха повече топката, само че също така впечатлиха с доста бързото си преливане в офанзива.

На три пъти футболистите на Димитър Димитров се озоваваха на голова опция след обстановки на бързи контраатаки.

Още в третата минута Върджил Мисиджан изскочи самичък против вратаря на " Брага ", само че се засуети и не съумя да вкара. Шест минути по-късно обстановката за разградчани се оказа още по-добра, откакто холандецът откри Вандерсон на левия фланг.

Вандерсон напредна, само че опитът му да откри непокрития Лукоки с пас с външен фалц се оказа несполучлив.

 Вандерсон беше едно от мощните оръжия при контраатаките на
© Reuters

Вандерсон беше едно от мощните оръжия при контраатаките на " Лудогорец ".

Разградчани действаха с по-голяма прохлада и предугаждаха всяка обстановката. Защитата беше добре проведена, като Козмин Моци и Игор Пластун демонстрираха забележителен синхрон.

В 24-ата минута гол на Джоди Лукоки беше анулиран поради засада. Сингалът на рефера Безбородов пристигна много преди изстреля на крилото на разградчани.

За първата част " Брага " не съумя да насочи нито един удар, прецизен или неакуратен. Португалският отбор одобри играта напълно в своята половина, като с изключение на положителните обстановки за гол, " Лудогорец " съумя да извърши и шест корнера.

След като 45 минути не съумя да направи нищо пред вратата на Хорхе Броун, " Брага " се нуждаеше от 40 секунди след подновяването на играта, с цел да стигне до заплаха.

Футболистите на " Лудогорец " подходиха разконцентрирано и позволиха Шадаш да се разноски несмущаван до границата на наказателното поле, където Моци го фаулира. За благополучие на българския първенец Данило стреля неопределено от отсъдения свободен удар.

 Данило заплаши вратата на
© Reuters

Данило заплаши вратата на " Лудогорец " от директен свободен удар.

Португалците започнаха да играят по-директно и разликата незабавно се усети. По-малко от минута след изстрела на Данило, Шадаш принуди Броун да прави спасяне, което беше и първият прецизен удар за " Брага ".

Футболистите на " Брага " продължиха да бъдат доста нападателни и през втората част, само че главната разлика беше, че не позволяваха на " Лудогорец " елементарно да доближава до рискове.

Пресата на португалците започваше много по-рано, още към централната линия и това затрудни " Лудогорец ", като се наложи Марселньо да се връща много обратно и да провежда играта. Едва в 65-ата минута разградчани стигнаха до първи прецизен удар за втората част, само че шутът на Натанаел с десния крайник не затрудни Матеуш.

 Марселиньо вкара в своя 50-и мач в Европа.
© Reuters

Марселиньо вкара в своя 50-и мач в Европа.

В 68-ата минута " Лудогорец " нанесе своя съдбоносен удар. Големият брой корнери най-сетне даде резултат, откакто Вандерсон се оказа непокрит. Неговият удар беше отразен от Матеуш, само че при добавката Марселиньо нямаше проблем да вкара в опразнената врата.

Капитанът на " Лудогорец " ознаменува своя 50-и мач в евротурнирите, като означи деветото си попадение в Шампионската лига или Лига Европа.

Както и в първия мач в Португалия, Димитър Димитров заздрави междинната линия, пускайки от аварийна пейка Светослав Дяков. Халфът се появи на терена, заменяйки Марселиньо малко след гола му.

Българският първенец обаче като че ли се прибра прекомерно рано в личната си половина и прикани " Брага " да нападна. Португалските футболисти усетиха прилив на сила и започнаха да сипят едно след друго центрирания пред Хорхе Броун.

Вратарят на " Лудогорец " се справяше, само че съотборниците му не успяваха да задържат топката, а дори в противен случай – даваха я прекомерно елементарно на гостите.

Седем минути преди края на постоянното време отбраната сгреши за първи път и " Брага " изравни. Франсерджо беше пропуснат в наказателното поле и засече центриране на Джеферсон от левия фланг – 1:1.

Централните бранители Моци и Пластун се бяха фокусирали върху Хасан и Орта, до момента в който Натанаел не се ориентира и остави голмайстора непокрит на пет метра от вратата.

Заключителните минути бяха за гостите, които пробваха всичко, с цел да стигнат до успеха. Хорхе Броун имаше повече работа, само че отбраната на разградчани въпреки всичко устоя.

В идващия си мач на 23 ноември " Лудогорец " приема " Истанбул ".

" Лудогорец ": Броун; Сисиньо, Пластун, Моци, Натанаел; Горалски; Лукоки, Марселиньо (к), Анисе, Вандерсон (86` Терзиев); Мисиджан (89` Кампаняро)
Треньор: Димитър Димитров

" Брага ": Матеуш; Гояно, Ферейра, да Силва, Джеферсон; Ешгайо, Данило (78` Хасан), Вукчевич; Шадаш (58’ Р. Орта), Диаш Фернандеш, Соуса (66` Франсерджо)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР