Луди пари за ремонти и ново обзавеждане на кабинети, без

...
Луди пари за ремонти и ново обзавеждане на кабинети, без
Коментари Харесай

Сигнал до В. Симеонов: Шефовете на Агенцията по метрология дават луди пари за кабинетите си

Луди пари за поправки и ново обзавеждане на кабинети, без да са нужни, хвърли от лятото до в този момент управлението на добилата скандална популярност Държавна организация по метрология и механически контрол за поправки.
За това алармира вестник „ Вяра”, позававйки се на читателски писма. „ От юни, откогато ръководител е Горновски, досега единствено се вършат поправки и нови обзавеждания на кабинети, без да е належащо.

Излишни разбърквания по здания и заплащания на хиляди левове за хамали, без да се постанова и без да се мисли, че се пречи на работата. Колко пари тъкмо са дадени за ремонтите и от кое място са пристигнали те, а нямаше пари да се платят 40 000 лева налози за коли и здания, които се заплатиха напълно неотдавна? Едва в този момент бяха направени и годишните механически прегледи на колите, чиновниците ги караха на старах, а всяка инспекция е обвързвана с потребление на длъжностен автомобил. Къде и защо се харчат плануваните в бюджета средства за налози, такси и отопление? В София се вършат споразумителни протоколи с „ Топлофикация “ и не се заплаща дължимото за изразходваната отоплителна сила.

Истина ли е, че множеството сигнали, изпращани до висшестоящи институции, са проверявани посредством към този момент някогашния основен секретар Валенти Чиликов и истина ли е, че чиновници са подменяли страници на документи, с цел да излезе най-после в заключенията, че става въпрос за дребни нарушавания? Тече ли сега сходна процедура?

Проверете истина ли е, че всички чиновници, които имат лично мнение и желаят да работят по разпоредбите, са отстранени или посредством пенсиониране, или посредством преустановяване на служебното правно отношение, с което се всява боязън във всички останали? Показателно за околните връзки сред Горновски и Чиликов е и напускането на Чиликов по лично предпочитание. Защо той не бе отхвърлен от Горновски след откритите нарушавания от Сметната палата? Какви констатации има в отчета на Сметната палата – има ли злоупотреби с командировъчни заповеди, има ли нарушавания по публичните поръчки и европейските планове, има ли неналичия при приходите и разноските? Какъв надзор е упражнил Горновски, като всичко разписва той и за всичко носи отговорност? Приходите са на 60% от плануваните за предходната година и непрестанно се приказва за увеличението им, без да има значение по какъв начин са правени инспекциите, от кои компании и по кои обекти.

Колко ексклузивен труд се заплаща, какви командировъчни се регистрират, по какъв начин се употребяват служебните коли? Какъв годишен доклад е квалифициран и дава отговор ли на истината, или е стъкмистика?

За да се извърши същинска инспекция, която да откри всички нарушавания и в счетоводството, и в човешки запаси, не би трябвало ли да се в профил ръководителят Петър Горновски, с цел да няма кой да въздейства на инспекцията?”, пишат читателите и упорстват прокуратурата и принципалът на организацията Валери Симеонов да дадат отговор на множеството сложени въпроси.

Наскоро беше освободен основният секретар на организацията Валентин Чиликов, за който се разбра, че се е сдобил с нов апартамент в столицата. Бяха освободени и други чиновници.

„ Не се ли прави опит по този начин да се заметат следите им? Къде са контролните органи, прокуратурата и отрасловият вицепремиер Валери Симеонов?”, питат се още хората.

„ Една от най-важните организации в страната, отговаряща за здравето и сигурността на хората, е Държавна организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН). Под неин надзор са течните горива, играчки, строителни и електрически артикули, язовирите, оборудванията с нараснала заплаха – асансьори, кранове, газопроводи, газстанции. За да реализира своята активност, е належащо да са назначени специалисти, които да познават оборудванията, които управляват, и да не разрешат да пострадат почтени хора. За страдание управлението назначава доближени хора, проверете дали те правят същински надзор на оборудванията, или са на постовете единствено тъй като са „ послушни “. Повече от половината личен състав в ДАМТН за три години, откогато там беше Чиликов, са хора близки до него.

Назначават се хора, без нужните експертиза и ценз, като се вършат по няколко преназначавания от служба в служба. Назначени в една дирекция, работят със заповед в друга и въобще оповестената конструкция и условия за заемане на дадена служба не се спазват”, написа в сигнала.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР