Лудата надпревара за титлата във Висшата лига навлиза в заключителната

...
Лудата надпревара за титлата във Висшата лига навлиза в заключителната
Коментари Харесай

Три стъпки преди финала: "Ливърпул" продължава мисия "97" с надежда

Лудата конкуренция за купата във Висшата лига навлиза в заключителната си фаза. Без повече дербита на хоризонта, " Манчестър сити " и " Ливърпул " ще изиграят още по три мача по пътя към установяване на първенеца.

Червените одобряват довечера изпадналия към този момент " Хъдърсфийлд ". След като завоюва два доста значими и сложни мача (срещу " Тотнъм " и " Манчестър юнайтед " ), " Сити " изскочи на върха с точка преднина.

Така " Ливърпул " е подложен пред тестването да продължава да преследва фантазията си, само че без право на неточности.

При продобиване на мача на " Анфийлд " довечера тимът на Юрген Клоп ще вземе седмата си поредна победа и ще събере 91 точки. Това ще е с пет повече от най-хубавото достижение на " Ливърпул " във Висшата лига и ще е повече, в сравнение с са събирали 20 от първенците във Висшата лига след 1992 година, показва " Ройтерс ".

Ако мърсисайдци вземат и трите си оставащи мача, ще събират 97 точки, колкото не е имал никой различен тим в историята като се изключи " Манчестър сити " от рекордния си сезон преди година. Дори по този начин обаче това може да е незадоволително за " Ливърпул " за първа купа от 1990 година, в случай че " жителите " също завоюват дуелите си до края.

След триумфа в градското дерби с " Юнайтед " мениджърът на " Сити " Хосеп Гуардиола съобщи, че и двата тима заслужават да са първенци. " Невероятно е. Все още би трябвало да спечелим и трите си оставащи мача, като стартираме с този в неделя.

" Да, и двата обора заслужаваме купата, само че това няма по какъв начин да се случи. Ще бъдем в борбата до самия край ", сподели Клоп.

" Ако спечелим идващите си два мача, това ще значи, че купата ще бъде решена в последния кръг, което е нещо доста особено. Точно върху това се концентрираме ", добави германецът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР