Луд германец втора седмица е зарязан в УМБАЛ Бургас. От

...
Луд германец втора седмица е зарязан в УМБАЛ Бургас. От
Коментари Харесай

Зарязаха луд германец в Бургас, никой не го търси

Луд немец втора седмица е изоставен в УМБАЛ Бургас. От него не се интересува нито туроператорската компания, с която е пристигнал на отмора, нито немското посолство, написа Флагман.бг.

Германецът е пощурил цялото поделение по ортопедия и с изключение на личния състав, тормози и останалите пациенти.

Освидетелстван шизофреник е, само че в психодиспансера също не го желаят. Няма пари, нежелае да бъде изписан, а и няма къде да отиде. Последната вяра за избавление е фрау Меркел, до която личният състав подготвял подписка.

58-годишният Михаел пристигнал на отмора с „ Некерман “ в Слънчев бряг. Бил настанен в хотел „ Тия Мария “. Там спрял да си пие хапчетата, станал нападателен и почнал да налита на гостите.

Персоналът не можел да го укроти. Една вечер налетял и на притежателя и тогава чашата преляла и хотелиерите го изхвърлили на открито.

На 19 юни Михаел се озовал в Спешното на УМБАЛ Бургас със счупена ръка. Бил гипсиран и изписан. Твърдял, че е обичай, преследван и репресиран. Уведомена била и полицията.

На идващия ден германецът още веднъж цъфнал в болничното заведение, този път – със строшен таз. Разказвал, че още веднъж е обичай и преследван. В куфара му, облепен с лепенки на „ Некерман “, бил открит чудноват военен боеприпас със средства за самоотбрана. Трябвали му, с цел да се пази от „ враговете “.

Оттогава досега, германецът се намира в Отделението по ортопедия. Счупената тазобедрена става би трябвало да се смени, само че той не желае това. Не желае да заплати изкуствената става, не желае друга интервенция, не желае да бъде изписан.

Европейската му здравна карта покрива оказването на незабавна помощ, само че не и цената на имплантите.

Пари няма – лекарите в отделението му купуват храна, самобръсначка, четка за зъби. Два пъти е викан психиатър, който изписал хапчета за шизофрения, само че мъжът отхвърля да ги пие. Вече е добре, може да се придвижва с инвалидна количка. С нея обикаля цялото поделение, влиза в другите стаи, плаши личния състав.

Откакто е признат, туроператорската му компания не се е поинтересувала от него. А трябвало да отлети назад още на 25 юни.

„ Страх ни е от него, неприятно е да се работи по този начин. Неприятно е и за останалите пациенти. Нямаме механизъм, по който да го махнем от отделението. Два пъти го водихме в Психото, обаче там не го желаят “, описа здравна сестра, поискала анонимност.

От пресцентъра на УМБАЛ Бургас не пожелаха да навлизат в елементи по случая, само че потвърдиха, че има подобен проблематичен пациент. Болницата е уведомила немското посолство, от което са дали обещание да издирят околните му. До момента обаче никой не е поискал да си прибере Михаел назад, от посолството няма и друга реакция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР