Lucky Hunt За лошо отношение към кучета и котки, държани в

...
Lucky Hunt
За лошо отношение към кучета и котки, държани в
Коментари Харесай

Откриха четириноги затворници край Варна

 Lucky Hunt За неприятно отношение към кучета и котки, държани в кафези край Варна, научи Varna24.bg .

Информация и видео бе публикувана от природозащитниците от Lucky Hunt, които съобщават следното:

" Приятели, напълно инцидентно попаднахме на едно семейство-белгиец и българка, живеещи в едно село наоколо до Варна.След злополука на дамата в Община Суворово, от полицията там ни се обадиха да приберем 3-те животни в колата. След като проучихме,разбрахме, че тази жена с години събира животни гледа над 20 дребни кученца и толкоз котки в кафези, некастрирани! Дамата е позната на организациите във Варна, с това, че захвърля животни в окаяно положение пред ветеринарни кабинети и зоомагазини.

Бързо намерихме дома и и я посетихме. Не можем да кажем, че всички кучета бяха в окаяно състояние  само че не можахме да приемем и обстоятелството, че тази жена събира животни, натрупа ги в един двор и няма опция да се грижи за тях освен физически, само че и финансово.

В момента, в който спряхме колите на фондацията пред дома, ни заобиколиха хора от селото, които търсеха животните си. На въпроси от наша страна - кучето има ли паспорт, има ли чип, записано ли е?...знаете какъв беше отговора...Кметът на селото също не ни подмина, несъмнено нямаше по какъв начин да не потърсим и неговото мнение по въпроса. Не един път е посещавал дома, само че какво можел да направи?!?

Скъпи, новоизбрани кметове, в случай че вие не може да извършите нищо, това значи, че ситуацията е доста зле!!! Съветваме Ви да започнете да изпълнявате отговорностите си като кметове - вие сте виновни за бездомните животни, вие сте хората, които би трябвало да предизвикват всеобщи инспекции по домовете на жителите за всеобща регистрация на домашните любимци и заплащане на налог за тях. Всичко това не си го измисляме ние, има го в закона и вие сте длъжни да го контролирате!!!

Няма град, който да няма проблем с бездомните животни и няма и град, в който всяко едно домашно животно да е записано и да се заплаща налог за него! До по кое време по този начин? Не забравяйте, бездомните животни не падат от небето, те се раждат в дома на някой “добър " собственик!!!

Относно животинките, 20 кучета бяха поети от нас, а котките бяха поети от друга организация. Нека забележим ОДБХ ще свърши ли отговорностите си... "

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР