Лученият чай е отлично средство срещу подуване на корема. И

...
Лученият чай е отлично средство срещу подуване на корема. И
Коментари Харесай

Чаша от тази напитка връща комфорта на корема

Лученият чай е чудесно средство против отичане на корема. И най-важното - тази напитка се подготвя извънредно елементарно. Нуждаете се единствено от две съставки - черен чай и една глава лук.

Една чаша от тази напитка ще бъде задоволителна, с цел да се отървете от всички неприятни чувства и дискомфорт в корема.

Запарете 200 мл. черен чай. След това обелете лука и го срежете на кръст, само че не изцяло, с цел да не се разпадне. Поставете го в чая и оставете за 10-15 минути.

Освен това чаят с лук е чудесно средство за нормализиране на храносмилателния тракт. Може да се пие и профилактично.

Проблемите с корема могат да бъдат облекчени и с други национални средства. Едно от тях е отварата от копър. За да си я приготвите, залейте 40 гр. семена от копър с 500 мл. вряла вода. Оставете да престои 1 час. Пийте по 80 мл. от тази вода три пъти дневно преди хранене.

Ако не разполагате със семена, може да употребявате и свеж копър. Залейте 1 супена лъжица от нарязаната фалшификация с чаша вряла вода. Оставете да престои 1 час и по-късно прецедете. Приемайте отварата в същата доза.

Лайката и ментата също могат да оказват помощ за облекчение на дискомфорта в корема. Например, след хранене може да дъвчете по няколко листа мента за 2-3 минути. Растението освен облекчава спазмите, само че и освежава дъха.

Ако не харесвате наситения усет на ментата, може да я употребявате, с цел да си извършите чай. За задачата залейте 5-7 листа с 200 мл. вряла вода. След 5-10 минути прибавете 1 супена лъжица пчелен мед.

Най-добре е да пиете напитката преди лягане. Така ще заспите доста по-бързо и ще се радвате на здрав сън.

Топлият чай от лайка половин час преди закуска пък ще помогне да подобрите работата на храносмилателния тракт. Може да усилите резултата, като добавите и други билки.

Смесете суха мента и лайка в равни пропорции, сложете билките в тенджера и залейте с 250 мл. вода. Изчакайте да заври, свалете от котлона и оставете за 4 часа. След това прецедете и пийте по две супени лъжите три пъти на ден, след хранене.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР