Лучано Спалети е изборът на Италианската футболна федерация за нов

...
Лучано Спалети е изборът на Италианската футболна федерация за нов
Коментари Харесай

Де Лаурентис с ключова роля по казуса с италианския национален отбор

Лучано Спалети е изборът на Италианската футболна федерация за нов селекционер на националния тим на страната, само че с цел да го назначат, оттова би трябвало да се схванат с президента на досегашния му клуб Наполи Аурелио Де Лаурентис, оповестяват локалните медии.

Както е известно, малко преди Спалети да напусне италианския първенец след края на предишния сезон, " партенопеите " автоматизирано му удължиха контракта с още една година. Самият треньор обаче изиска да напусне клуба под предлог, че желае да си вземе отмора от специалността.

Затова от Наполи се съгласиха да се разделят с него, само че контрактът му с тима си остава настоящ. В него има специфична уговорка, която изисква всеки клуб или всяка федерация, която пожелае да назначи Спалети преди 30 юни 2024 година да заплати избрана отплата на неаполитанци. Това беше доказано и от клубният юрист Матиа Грасани пред " Анса ".

Въпросното обезщетение стартира от 3 млн. евро, само че с всеки минал месец понижава с 250 хиляди евро, до момента в който доближи до нула в края на идващия юни. Така сега, месец и половина след влизането в действие на клаузата, Италианската футболна федерация би трябвало да заплати на Наполи 2,625 млн. евро, в случай че желаят да подпишат с тосканския експерт. Оттам обаче нямат никакво желание да заплащат каквато и да било отплата, като до момента в никакъв случай не им се е налагало да го вършат. Ето за какво президентът Габриеле Гравина би трябвало да реализира сделка с сътрудника си Де Лаурентис да вземе Спалети за без пари. Шефът на Наполи обаче излезе с дълго изказване, от което стана ясно, че не има намерение да пусне досегашния си ментор без да получи въпросната сума пари. Освен това той разкритикува федерацията за метода към Роберто Манчини и " аматьорското отношение към провокациите ".
 Лучано Спалети поема националния тим на Италия
Лучано Спалети поема националния тим на Италия

Вече са извършени диалози със експерта
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР