Lucara Diamond Corp. най-накрая продаде най-големия диамант, откриван от повече

...
Lucara Diamond Corp. най-накрая продаде най-големия диамант, откриван от повече
Коментари Харесай

Голяма новина за “Нашата светлина” - най-големия диамант от 100 г. насам

Lucara Diamond Corp. най-сетне продаде най-големия елмаз, откриван от повече от век насам.

1109-каратовият елмаз Lesedi La Rona бе продаден за 53 млн. $, или 47 777 $ на карат, на Graff Diamonds, оповестиха от Lucara.

Lesedi La Rona, или “Нашата светлина” на езика Тсвана, говорен в Ботсвана, не можа да се продаде на търг на Sotheby’s през предходната година. Очакваше се диамантът да се продаде за към 86 млн. $, написа Bloomberg.

Базираната във Ванкувър компания, известна с това, че създава едни от нaй-големите и най-хубавите скъпоценни камъни в света, изкопава диаманта от мината си Карове в Ботсвана през май 2016 година

Lucara продава по-малкия 813-каратов елмаз The Constellation за рекордните 63 млн. $, или към 77 500 $ на карат, на основаната в Дубай Nemesis International DMCC.

Изявлението за продажбата на най-големия елмаз излезе след края на борсовата сесия в Торонто, където акциите на Lucara се обезцениха с 1.7%, до 2.30 канадски $. Книжата на компанията губят 24% от цената си от началото на годината.

Lesedi La Rona, който е малко по-малък от топка за тенис на корт, изостава по величина единствено след Cullinan – 3 106-каратов елмаз, открит в Южна Африка през 1905 година
Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР