лтраконсерватор и ревностен християнин, вицепрезидентът Майк Пенс е човекът, към

...
лтраконсерватор и ревностен християнин, вицепрезидентът Майк Пенс е човекът, към
Коментари Харесай

Майк Пенс, консервативният жокер на Доналд Тръмп

лтраконсерватор и ревнив християнин, вицепрезидентът Майк Пенс е индивидът, към който се насочват всички погледи след известието, че президентът на Съединени американски щати е инфектиран с новия ковид.

Той даде негативна проба при теста си, който му беше изработен няколко часа след този на Доналд Тръмп, и остава единственият в положение да води акция на терен до момента в който трае карантината на Тръмп, 32 дни преди изборите, написа Даксия Рохас от Франс прес.

Пенс е втори в реда за вдишване на президентския пост и хипотезата, че той ще поеме юздите на Съединени американски щати и на предизборната акция, в случай че Доналд Тръмп към този момент не може да извършва отговорностите си, въпреки всичко към този момент остава едва евентуална.

Безизразно лице, дискретна усмивка, грижливо вчесана бяла коса: стилът на 61-годишния Майк Пенс е цялостна диаметралност на по-полемичния и живописен жанр на Доналд Тръмп.

Назначен от президента за началник на спешния щаб за битка с ковид, той се придържа по тази тематика към премерени изявления, надалеч от гафовете, недомислените оценки и провокациите на жителя на Белия дом, като в същото време грижливо заобикаля да му опонира директно.

Пенс е юрист по обучение и някогашен радиоводещ. Той добре познава тайните на Вашингтон, където е скъп от републиканците, откакто беше конгресмен от 2001 до 2013 година и ръководител на групата на републиканците в Камарата на представителите (трети най-съществен партиен пост) от 2009 до 2011 година

Добре знае се, че първоначално Майк Пенс и Доналд Тръмп не са били изключително близки преди Тръмп да го избере за собствен подгласник през 2016 година

Във Вашингтон по едно време даже имаше клюки, че Тръмп желае да смени подгласника си тази година, с цел да съживи акцията си.

Президентът обаче възнагради лоялността на Пенс и тесните му връзки с белите християни, които са по-скоро в преклонна възраст и изиграха основна роля в успеха му за Белия дом преди четири години.
 Доналд Тръмп
Подкрепа от евангелистите

"Той е непреклонен като канара. Той е приказен вицепрезидент. Уважаван е от всички религиозни групи, без значение дали евангелисти или други ", сподели милиардерът републиканец през август.

Бившият губернатор на Индиана е доста деен в предизборната акция, изключително в Средния запад. Той се самоопределя като "християнин, реакционер и републиканец, в този ред ".

Като губернатор той бе запомнен като поборник на обичайните фамилни полезности, който е срещу абортите, еднополовите бракове и настаняване на сирийски бежанци в неговия щат.

Майк Пенс е подписал закони, които затрудняват абортите в Индиана. Той беше и остро подложен на критика, когато през 2015 година отбрани закон за "религиозната независимост ", който съгласно съперниците му дискриминира общността на ЛГБТ.

Тези негови позиции помогнаха на Доналд Тръмп през 2016 година измежду консерваторите традиционалисти и изключително евангелистите, които изначало бяха разколебани от личността на непредсказуемия милиардер.

Подкрепата на този набожен електорат може още един път да бъде решаваща на изборите на 3 ноември.

По данни на института Пю всеки четвърти американец е евангелист. Това е преобладаващата форма на американското протестантство и най-голямата религиозна група в страната, изпреварвайки католиците и обичайните протестанти.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР