Лозан Панов не се съгласи с доклада на Европейската комисия

...
Лозан Панов не се съгласи с доклада на Европейската комисия
Коментари Харесай

Лозан Панов не се съгласи с доклада на ЕK за напредъка на България

Лозан Панов не се съгласи с отчета на Европейската комисия за напредъка на България по механизма за съдействие и инспекция. Той съобщи, че с цел да се приказва за самостоятелна правосъдна у нас, то би трябвало съдът да е този, който да споделя дали има закононарушение, а не прокуратурата.

Председателят на Върховен касационен съд направи изявлението си на конгрес, проведен от Съюза на съдиите в България, отдаден на ролята на съдиите в публичната полемика за върховенството на правото и проблемите с независимостта и натиска в правосъдната власт.

" В последно време слушам единствено своя глас, а в новия Висш съдебен съвет тишината дебне отвред ", продължи Панов и разчете думите на Брюксел в отчета с поговорката, че спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се.

Председателят на Върховен касационен съд упрекна основния прокурор, че преследва критиците си и слага чадър над приятелите си. Освен това никой не осмелявал да инициира механизъм за неговия надзор.

Пред интернационалния конгрес, в който взе участие и президентът на организацията " Европейски магистрати за народна власт и свободи " Филипе Маркес, Панов сподели, че участниците в злоупотребите в Софийския градски съд не са осъдени, а самият той е бил на косъм от импийчмънт поради свое изявление.

Той напомни и развинтените болтове на автомобила на НСО, в който той се возеше, описа за митинга с агнешки главички пред Висш съдебен съвет по време на предходния мандат на кадровия орган. Според него това, че е бил привикван от КПКОНПИ, отваряло малка врата същото да се случва с всички административни ръководители в правосъдната власт.

Доскорошният ръководител на ССБ Атанас Атанасов, чийто мандат изтече преди дни, съобщи, че офанзивите против правосъдната система са проблем освен в България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР