Лоялните към авторитарния президент на Беларус Александър Лукашенко кандидати пометоха

...
Лоялните към авторитарния президент на Беларус Александър Лукашенко кандидати пометоха
Коментари Харесай

Лоялистите към Лукашенко изметоха опозицията от беларуския парламент

Лоялните към властническия президент на Беларус Александър Лукашенко претенденти пометоха опозицията на парламентарните избори, демонстрираха резултатите в понеделник.  Опозицията не съумя да заеме нито едно депутатско място, предава AFP, представена от БГНЕС.
Критиците към този момент дефинираха гласуването в неделя като машинация и обявиха, че е изпълнено с нарушавания, макар последните старания на Лукашенко да се свърже със Запада.
Официалните резултати, оповестени в понеделник, демонстрираха, че хора от лоялни към Лукашенко партии заемат всичките 110 места в Камарата на представителите.
Преди това опозицията имаше въпреки всичко две места в залата.
65-годишният Лукашенко, който е наричен " последния деспот на Европа ", ръководи някогашната руска страна от 1994 година и „ побеждава “ непрестанно на избори, които интернационалните наблюдаващи смятат за несправедливи.
Предвидено е идната година страната да организира президентски избори и когато гласоподава в неделя, Лукашенко удостовери, че още веднъж ще се кандидатира за поста.
Той сподели, че схваща, че западните страни ще следят парламентарния избор, само че че последната дума ще имат белорусите.
" Ние организираме този избор в нашата страна за нашия народ, с цел да създадем нещата по-добри, и го организираме по метода, по който разбираме нещата. "
Кампанията за наблюдаване на избори, проведена от опозиционните партии, регистрира многократни нарушавания в деня на гласоподаване, в това число длъжностни лица, надуващи броя на гласоподавателите. Правозащитници, които следяха гласуването, се оплакваха, че наблюдаващи били изхвърлени, било им неразрешено да вършат фотоси.
Според управляващите над 35 % от 6,8 милиона електорат са дали своят вот преди деня на вота. Според формалните резултати изборната интензивност доближи 77 %.
През последните месеци Лукашенко прави нови опити да се свърже със западните страни, които подлагаха на критика неговите практики по повод правата на индивида и демокрацията.
Той направи рядко осъществявано от него посещаване в Западна Европа този месец, като се срещна с австрийските водачи във Виена и съобщи, че желае Европейският съюз да бъде " значим политически и бизнес сътрудник " за неговата страна.
Той беше и хазаин на тогавашния консултант по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън за редки диалози в Минск през август, като съобщи, че " се отваря нова глава " във връзките с Вашингтон.
Лукашенко търси противотежест в връзките с гигантския си комшия Русия, която има предпочитание Беларус да остане в областта на въздействието на Москва.
Страните образуваха номинален " съюз " с тясно комерсиално и военно съдействие, само че Лукашенко се опълчи на откровеното обединяване.
Говорителят на Европейски Съюз Мая Коциянчич съобщи, че блокът следи от близко изборите в неделя. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР