Ловците от дружинката в планинското село Челюстница отстреляха за по-

...
Ловците от дружинката в планинското село Челюстница отстреляха за по-
Коментари Харесай

Балкански ловци тръшнаха глигани-медалисти

Ловците от дружинката в планинското село Челюстница отстреляха за по- малко от половин час два огромни глигана. Добрата слука и трофейните зъби на животните най-вероятно ще донесат медали на стрелците.
Успехът споходил четата от чипровското село на лов в местността „ Червени връх”. Още в първата гонка сутринта кучетата вдигнали от шубраците наедрял див нерез, който изскочил на позицията на доктор Тони Тодоров. Хирургът – изпълнителен шеф на регионалната болница в Монтана, не трепнал и с един патрон покосил животното. Петнадесетина минути по-късно стабилен глиган излязъл и пред мушката на Валентин Митов и паднал след изстрела на карабината му. „ Дивите свине са по към 180-200-килограмови, с хубави глиги – фантазия за всеки ловджия!”, разясниха опитни авджии.
Поваленият от доктор Тодоров глиган е шести в дългогодишните му излети из горите и планинските усои, а остреляните от него диви свине към този момент са над 25, показа медикът. От началото на този сезон ловната дружинка в Челюстница е отстреляла 13 диви прасета. Всички са изследвани и нито едно не е било инфектирано с африканска чума. „ В региона си имаме доста дивеч, тъй като освен стреляме, само че и се грижим за животните. Само това лято сме изнесли в Балкана над 5 тона зърно!”, описаха ловците.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР