Ловци от цяла България  и техните четириноги  помощници  ще сверяват

...
Ловци от цяла България  и техните четириноги  помощници  ще сверяват
Коментари Харесай

Ловци от цяла България сверяват мерници край Синитево

Ловци от цяла България  и техните четириноги  помощници  ще сверяват мерници в Пазарджик. На 10 февруари ловно-рибарското съдружие " Сокол 1893 " ще бъде хазаин на Петия юбилеен шампионат по системата Свети Хуберт за кучета работещи на стойка.

Тази година той ще бъде отдаден на 125-годишнината на пазарджишкото сдружение. Турнирът носи името на първия ръководител на сдружението в Пазарджик Йосиф Хинек Майер. Състезанието ще стартира в събота сутринта на Бесапарските хълмове край Синитево. 

До момента са се записали 25 участници с 32 кучета, заяви Евгени Абаджиев, ръководител на сдружението. Той добави още,че това не е окончателната численост на авджиите. Очаква се по-сериозен напор безусловно в деня на надпреварата. 

Различното тази година е,че няма да има състезатели от чужбина, както до момента. Решихме по случай 125-годишнината на пазарджишкото съдружие участниците да са единствено от България, добави Евгени Абаджиев. Иначе в предходните шампионати имаше сръбско наличие измежду съдиите и състезателите. 

Честта на пазарджишкото съдружие ще пазят  Мира Спасова, която се включва за първи път  при дамите, Андон Андонов, Танко Ранделов, Тодор Трясков  и нормалните заподозряни  Петър Ветренски и  Борислав Димов, по-известен като Борьо Чорапа. От управлението на СЛРД " СОКОЛ-1893 " се надяват повече ловци от Пазарджишко да се престрашат да вземат участие в шампионата и да покажат качествата си. 

От управата на СЛРД " Сокол-1893 " са подготвили към 130 фазана за шампионата. За всеки участник се планувани по две птици, които той би трябвало да отстреля. Четириногият му асистент преди този момент би трябвало обаче да отработи пернатите. Остава само ловците и кучетата да покажат майсторлъка си. Според регламента във всяка батерия ще се пускат по 6 фазана, по 2 за участник. 

Терените на Бесапарските хълмове през вчерашния ден бяха  почистени. Местните авджии събраха към 50 чувала с битови боклуци. Мястото беше замязяло на малко бунище, оплака се Андон Андонов, член на УС на СЛРД " Сокол-1893 ". Всичко е готово за събота. Остава единствено да бъде обещано началото на надпреварата. негов основен комендант за поредна година ще бъде Кирил Александров.

Всеки ловджия, с цел да бъде позволен за присъединяване би трябвало да предостави заявление, както и разрешително за носене на ловното оръжие, с което ще взе участие и годен ловджийски билет. За да бъдат регистрирани кучетата са нужни имунизационен паспорт с годна имунизация срещу бяс, както и родословното удостоверение или документ за породна принадлежност.

Таксата за заявяване на присъединяване в размер на 50лв. за участник с едно куче, за всяко последващо куче - 35лв.

Турнирът ще продължи с песни, танци и ловни лакърдии в комплекс " Фазанарията ". Тогава ще се разбере и кои са душманите на фазаните. Съдиите ще наградят спечелилите.  От управата на сдружението са безапелационни,че наградният фонд е извънредно богат. Парите са събрани от спонсори - компании, организации и частни лица.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР