Ловци от Северна България ще протестират срещу подготвяната от Министерството

...
Ловци от Северна България ще протестират срещу подготвяната от Министерството
Коментари Харесай

Ловци се вдигат на протест


Ловци от Северна България ще стачкуват против подготвяната от Министерството на земеделието и горите заповед, с която се трансформира регламентът за ловуване на диви свине поради африканската чума.

С нея се планува да бъде въведена възбрана на груповия лов на диви свине по цялото поречие на Дунав – от Видин до Силистра. Това ще засегне 200 дружинки и още 100, които пък може да ловуват, само че без кучета. Така възбраната ще засегне близо 10 000 ловци. Протестът ще бъде на 25 септември, вторник, от 12 до 13 часа на Дунав мост.

Според основателите на митинга, популацията на диви прасета през този интервал ще се концентрира в стеснен сектор към Дунава, което ще докара до нанасяне на вреди върху селскостопанската продукция за милиони левове.

Освен това наближава и брачният интервал на прасетата, като тогава те ще мигрират и оттатък Дунава и ще се завръщат, преминавайки безпроблемно през реката. По този метод ще се усили неведнъж заплахата от болест с африканска чума и по този начин действително се обезсмисля тази заповед, считат основателите. Според тях, опитите да се отстрелват диви свине самостоятелно досега са посочили, че няма резултат.novinite.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР