Ловци от Северна България протестираха срещу проектозакон Близо 200 ловджии

...
Ловци от Северна България протестираха срещу проектозакон Близо 200 ловджии
Коментари Харесай

Ловджии блокираха Дунав мост

Ловци от Северна България стачкуваха против проектозакон Близо 200 ловджии от Русе, Тутракан, Бяла, Добрич и Търговище и злязоха на митинг през днешния ден. Малко след 12:30 ч. те блокираха за малко придвижването на кръговото кръстовище на Дунав мост.

Недоволството на ловците е ориентирано с рещу план на заповед , който трансформира регламента за ловуване на диви свине поради африканската чума.

Проблемът е в възбраната на груповия лов на диви свине от Видин до Силистра. Това ще засегне 200 дружинки и още 100, които може да ловуват само че без кучета. Така възбраната ще засегне близо 10 000 ловци.

Според Десислав Маринов от ловната дружинка в русенското село Николово до момента няма открит случай на африканска чума по дивите прасета, а повода за бързото разпространение на заболяването може и да е престъпна .
 ловци

Според Инициативния комитет популацията на диви прасета през този интервал ще се концентрира в стеснен сектор към Дунава , което ще докара до нанасяне на нанасяне на вреди върху селскостопанската продукция за милиони левове. Освен това наближава и брачния интервал (месец ноември) на прасетата, като тогава те ще мигрират и отвъд  Дунава и ще се завръщат, преминавайки безпроблемно през реката.-->

По този метод ще се усили неведнъж заплахата от болест с африканска чума и по този начин действително се обезсмисля тази Заповед. В същото време опитите да се отстрелват диви свине самостоятелно досега са посочили, че няма резултат. Към настояванията на ловците се причисли и регионалният шеф на Русе Галин Григоров

Ако до три дни няма съответни резултати, ловците дадоха обещание да се съберат в София на жълтите павета
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР