Ловрен: Бяхме по-добри от Франция, те не играха футболЕдна от

...
Ловрен: Бяхме по-добри от Франция, те не играха футболЕдна от
Коментари Харесай

Ловрен: Бяхме по-добри от Франция, те не играха футбол
Една о

Ловрен: Бяхме по-добри от Франция, те не играха футбол
Една от звездите на Хърватия Деян Ловрен не скри разочарованието си от загубата на неговия отбор с 2:4 от Франция във финала на Световното състезание в Русия. С класирането си за последния мач на шампионата „ шахматистите “ записаха най-големия триумф във футболната история на своята страна, само че все пак всички в състава на Златко Далич предстоящо останаха разочаровани от провалянето.

„ Бяхме по-добрият тим освен в този мач, само че и през целия шампионат. Франция не игра футбол. Те изчакваха и когато шансът им се откри – осъществиха. Всеки има право да избира своята тактичност и ние би трябвало да уважим това, само че съгласно мен те играха по този метод във всичките си мачове в Русия “, разяснява бранителят. За Ловрен това бе втори следващ изгубен край след загубата на клубния му тим Ливърпул от Реал Мадрид в Шампионската лига.

„ Разочарован съм, тъй като загубихме мача, само че играхме доста по-добре от тях. Горд съм с това, което постигнахме, тъй като сме втори в света. Това е триумф за всички в тима, само че и за цялата страна “, сподели още той.

Бранителят разяснява и най-спорната обстановка във финала, когато в 34-ата минута, при резултат 1:1, основният съдия на срещата Нестор Питана отсъди дузпа в интерес на Франция за игра с ръка на Иван Перишич. Решението на аржентинския рефер бе доста противоречиво и пристигна след разглеждане на видеоповторения на обстановката.

"Бях сигурен, че няма да отсъди дузпа. Нашият състезател не игра съзнателно с топката, просто е невероятно да реагираш, когато тя е толкоз покрай теб. Определено считам, че системата ВАР би трябвало да бъде усъвършенствана. Кога е дузпа и по кое време не – в действителност не разбирам. Много хора споделиха, че това не е дузпа, само че какво можем да създадем “, заключи националът на Хърватия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР