Ловният съвет към Изпълнителната агенция по горите е приел План

...
Ловният съвет към Изпълнителната агенция по горите е приел План
Коментари Харесай

Приет е план за ползване на дивеча през 2021 година

Ловният съвет към Изпълнителната организация по горите е приел План за прилагане на дивеча през сегашния ловджийски сезон за държавните ловностопански региони и регионите, предоставени на ловните дружини, осведомят от земеделското министерство.

Направен е разбор на данните за числеността на дивата свиня в народен мащаб. Вследствие на отстрела и смъртността от болестта Африканска чума по свинете, постанова нуждата от предприемане на стратегически ограничения по повод ръководството на запасите на този тип дивеч в бъдеще.

След полемики членовете на ловния съвет са взели решение за национално заседание, на което да обсъдят проблемите и да се прегледа положението и ръководството на дивата свиня.

Гласувано бе решение за изменение на заповедта на министъра на земеделието, храните и горите. Седмичните ловни излети при колективен лов на дива свиня се понижават от три на два, според Закона за лова и запазване на дивеча.

Съветът е решил да бъдат построени клопки за доблестен елен в региона на Попово за бъдещото разселване на типа в елементи от страната, където е намаляла числеността му. Ще бъде образувана работна група, която да преглежда бъдещото разселване на едрия дивеч.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР