Ловните дружинки в Пазарджик готвят протести, съобщава БНР.Те настояват Министерството

...
Ловните дружинки в Пазарджик готвят протести, съобщава БНР.Те настояват Министерството
Коментари Харесай

Ловци предупреждават за погрешни мерки срещу чумата по свинете

Ловните дружинки в Пазарджик готвят митинги, оповестява БНР.

Те упорстват Министерството на земеделието и горите да преразгледа част от ограниченията против разпространяването на африканската чума до 1 октомври.

Над 30 ловни организации в страната са се подписали в настояването, което към този момент е импортирано и в Министерския съвет.

От инициативния комитет показват, че ограниченията ще се окажат даже противопоказни - ограничението на лова в избрани региони освен няма да понижи разпространението на чумата, само че ще докара до още по-масовото й разпространяване.

" Спирането на лова в избрани региони и разрешаването им в други води до централизация на диви прасета най-вече в местата, където има болест на африканска чума, които в търсене на храна или сватбен сътрудник ще заразят доста по-широк периметър с заболяването, в сравнение с в случай че се позволи ловът и се понижи популацията на дива свиня ", изясни Евгени Абаджиев от инициативния комитет.

Ловците са на мнение, че държавното управление е съветвано неприятно и те желаят да му оказват помощ да се вземе вярно решение за битката със болестта.

Протестите са просто една вероятност, в случай че в действителност не ни чуят, с цел да можем да кажем по-ясно своите визии, обясниха те. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР