Ловни терени на инуитите са включени в световното наследство на

...
Ловни терени на инуитите са включени в световното наследство на
Коментари Харесай

Ловни терени на инуитите са включени в световното наследство на ЮНЕСКО
Ловни терени на инуитите са включени в международното завещание на ЮНЕСКО
Ловните терени на инуитите в Асивисуит ниписат в Гренландия бяха добавени в листата на международното естествено и културно завещание на ЮНЕСКО, оповестиха датските управляващи и Организацията на обединените народи за обучение, просвета и просвета. Тези земи, намиращи се на север от Полярния кръг, покриват територия от повече от 4 000 кв. км. В тях влизат езера, фиорд, част от полярната шапка, се напомня в официално съобщение. Това е трети обект в Гренландия, който е включен в международното завещание на ЮНЕСКО.

Остров Гренландия, чието има значи безусловно „ зелена земя “, е най-големият остров на Земята, с обща повърхност 2166086 кв. км, 85% от която е покрита с лед. Тази самостоятелна датска територия, която се намира сред Атлантическия и Северния ледовит океан, е с население от 55 000 души, 90% от които са инуити. Включването в международното естествено и културно завещание на ЮНЕСКО е огромно интернационално самопризнание за хубостта на природата ни и културата, обвързвана с нея “, сподели министъра на културата на Гренландия Вивиан Моцфелд.

В Асивисуит-Ниписат се срещат остатъци от 4 200 година човешка история – археологически залежи с остатъци от палеоинуитска и ранна инуитска просвета, се споделя в официално съобщение на ЮНЕСКО. /АФП

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР