Ловецът на съкровища Ричард Брок от Съмърсет намери най-големия къс

...
Ловецът на съкровища Ричард Брок от Съмърсет намери най-големия къс
Коментари Харесай

Стана милионер: Мъж намери рекордно голям къс самородно злато СНИМКИ

Ловецът на съкровища Ричард Брок от Съмърсет откри най-големия пай злато в Англия - " Hiro ". В близко бъдеще ще се опитат да го продадат на търг за невероятната сума от 30 хиляди лири стерлинги.

67-годишният Ричард се включил към експедиция за търсене на съкровища в земеделските земи на Шропшър Хилс, на три часа и половина път с кола от вкъщи му. Когато мъжът дошъл на мястото, той забелязал, че металотърсачът му е развален. Така че той трябвало да употребява стар модел, който съвсем не работел, пише Daily Mail.

Въпреки всички механически компликации, опитниятиманяр разкрил единствено за минути голямо самородно злато с тегло 64,8 грама, заровено на дълбочина няколко сантиметра. Експерти настояват, че на мястото, където е открит скъпият метал, е минавал път с железопътни релси.

" Пристигнах късно и прекарах единствено няколко минути там, макар че експедицията трябваше да продължи през целия ден. Не можех да допускам на шанса си! Устройството, което използвах, беше доста остаряло и работеше с спирания. Това още един път потвърждава, че няма значение каква техника употребявате ”, споделя усещанията си Ричард, татко на четири деца.

Собственикът на неповторимата находка възнамерява да я предложи на търг, който стартира на 15 март и ще продължи до 1 април, и да раздели приходите със притежателя на земята.
 Самородно злато, Англия, изследовател на съкровища, находки, фотоси, милионер, търгове, любознание Ричард Брок откри най-голямото злато в Англия Снимка: SWNS  Самородно злато, Англия, изследовател на съкровища, находки, фотоси, милионер, търгове, любознание
Очаква се „ Хиро “ да съставлява интерес за доста колекционери и да донесе минимум 30 хиляди паунда.
„ Очакваме да забележим известно неспокойствие към лота, защото това е рядка опция да се сдобиеш с пай злато “, споделя аукционерът Бен Джоунс.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР