Ловешкото село Къкрина отбеляза своя празник на 15 август –

...
Ловешкото село Къкрина отбеляза своя празник на 15 август –
Коментари Харесай

Село Къкрина празнува на 15 август 

Ловешкото село Къкрина означи своя празник на 15 август – Голяма Богородица, защото локалната църква носи името „ Успение Богородично “. В събитието се включи и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която поздрави събралите се в читалището хора. На кметския наместник Иваничка Станчева бяха връчени приветствен адрес и кошница с живи цветя.

След това Корнелия Маринова сподели: „ Много се веселя, че съм тука – пристигам постоянно с изключително възприятие. Защото годините са сложни, само че тук се осъществиха толкоз доста хрумвания. Това значи, че хората са предприемчиви – търсите и намирате решения. Къкрина е прелестно място, тъй като отсам се вижда във всички направления. Оттук се вижда кактоминалото, по този начин и към бъдещето. Бъдете живи и здрави! И дано Божията майка ви оказва помощ във всички инициативи! “ За празника тук бяха и зам.- кметовете на общината Венцислав Христов и Даниел Колев.

Кметският наместник Иваничка Станчева благодари на хората за доброволния труд, положен по време напоследните поправки на храма. Благодари и на спонсорите – братята Георги и Цветан Ботеви, на Ивайло Христов и други положителни хора.

По-рано тържествена литургия и водосвет отслужи отец Любомир Казашки. Черквата „ Успение Богородично ” е издигната през 1884 година, а от 1974 година е монумент на културата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР