Ловешко осъмна с билбордове на Кирил Петков, ПП-ДБ и… заводът

...
Ловешко осъмна с билбордове на Кирил Петков, ПП-ДБ и… заводът
Коментари Харесай

Ловешко осъмна с билбордове на ПП-ДБ, Кирил Петков и… завода за електромобили /снимки/

Ловешко осъмна с билбордове на Кирил Петков, ПП-ДБ и… заводът за електрически автомобили, който по този начин и не се реализира.

Кирил Петков даде обещание стотици работни места в района с идването на завода за електрически автомобили. Next.e.GO NV обаче оповестиха банкрут и обещанията на Петков останаха неосъществени, както всички негови до момента, написа Трибюн.

Тогавашният длъжностен министър на стопанската система Кирил Петков обясняваше, че дотациите на вложителя, които България ще заплати, възлизат на 34 млн. евро, само че при постигане на избрани цели. Първата част от дотациите трябваше да се изплати едвам при излизането на първия автомобил от предприятието. Втората част – при 10 хиляди създадени и продадени коли, а третата – при 20 хиляди коли.

Компанията даже получи и документ от клас „ А “ по реда на Закона за поощряване на вложенията. Тогава Кирил Петков разяснява, че още през 2021 година се чака позволение за строителство на завода за електрически автомобили. По думите му дейностите се движат по-бързо от предстоящото, тъй като съгласно бизнес проекта на вложителя Next.e.Go разрешението се е очаквало в първите месеци на 2022 година

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР