Ловешката община Летница отбелязва най-голям ръст на заетите за пеирода

...
Ловешката община Летница отбелязва най-голям ръст на заетите за пеирода
Коментари Харесай

Община Летница е с най-голям ръст на работещите, Мизия е на обратния полюс*

Ловешката община Летница отбелязва максимален растеж на заетите за пеирода 2011 – 2017 година, комбиниран и с нарастване на заплатите на работещите. В тази община заетите са нарастнали с близо 70%,, а междинното заплащане е над 1400 лв..

На противоположния полюс е плевенската община Мизия. За интервала 2011 – 2017 г наетите там са намалели с 40 на 100. Над 33% спад на работещите има и в общините Бобов дол и Трън.

Това демонстрира разбор на Института за пазарна стопанска система. Публикуваме цялостният му текст.

След като преди две седмици представихме данни за размера на междинната брутна заплата на равнище община, анализът ни на пазара на труда продължава с обзор на динамичността на броя на наетите лица. Тъй като разликите в броя на наетите лица на общинско равнище са обилни и са в мощна взаимозависимост от броя на локалното население, картата по-долу демонстрира относителната смяна на броя на наетите лица през 2017 година по отношение на 2011 година Този метод към разглеждането на данните също допуска известна конвенционалност, заради което в коментара насочваме вниманието единствено към общини, в които се следят трайни трендове на пазара на труда, без значение от демографското развиване.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР