Ловеч. В ден като днешния трябва да се върнем към

...
Ловеч. В ден като днешния трябва да се върнем към
Коментари Харесай

Министър Николай Нанков: В ден като днешния трябва да се върнем към корените си, към героизма на хилядите, посветили живота си в името на свободата

Ловеч. В ден като днешния би трябвало да се върнем към корените си, към героизма на будителите, революционерите и на хилядите жертви, отдали живота си в името на свободата. Това уточни министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, който през днешния ден бе в Ловеч за честванията по случай Националния празник на България, оповестиха от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройството .
„ На Шипка създадохме доста добра организация с Пътна полиция и Агенция „ Пътна инфраструктура “, уточни той пред публицисти. Той добави, че пътят е разчистен на асфалт. Регионалният министър напомни още, че въведеното ограничаване за тежкотоварни коли продължава до 18.00 часа през днешния ден, като е обезпечен обходен маршрут през Прохода на Републиката. По думите му пътищата са проходими в цялата страна, с краткотрайни ограничавания тук-там, без произшествия и бедстващи хора.
Министър Нанков обърна внимание на ситуацията по републиканската пътна мрежа и основаната организация на придвижване, отправяйки зов към водачите на транспортни средства да карат с нараснало внимание и с коли, готови за зимни условия.
Агенция „ Пътна инфраструктура “ сътвори нужната организация още от през вчерашния ден, разясни той. „ Ограничихме придвижването по най-натовареините пътища за тежкотоварни коли през вчерашния ден от 16.00 до 20.00 часа, а в понеделник часовият период ще бъде от 14.00 до 20.00 часа, тъй че хората да се приберат умерено “.
В Русенска, Силистренска и Добричка област се затварят краткотрайно сектори от републиканската пътна мрежа до изчистването им, след което се пускат, като управляващите и жителите се осведомяват навреме. Нанков напомни, че от време на време се качва информация за пътната конюнктура на мобилното приложение „ Лима “ и на уеб страницата АПИ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР