Ловеч. Общият финансов ресурс от европейските фондове в сферата на

...
Ловеч. Общият финансов ресурс от европейските фондове в сферата на
Коментари Харесай

Кметът Корнелия Маринова: Общият финансов ресурс от европейските фондове в сферата на образованието само за община Ловеч надхвърля 7,5 млн. лв.

Ловеч. Общият финансов запас от европейските фондове в областта на образованието единствено за община Ловеч надвишава 7,5 милиона лв.. Това съобщи кметът на община Ловеч Корнелия Маринова по време на цивилен разговор на тематика обучение, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. Събитието е част от серията цивилен разговори под наслов „ Европа в нашия дом “, като в него участваха министърът на образованието Красимир Вълчев, народните представители Иван Миховски и Калин Василев, националният представител Станислава Стоянова, член на комисията по образованието, зам.-областният шеф Илиян Тодоров, шефове на учебни заведения от региона, кметове на общини и обитаеми места, учители, родители, доста жители.
„ Последните 3 години бяха време за напредък, време на строеж, време през което извършихме голям брой поправки и построихме нови обекти. Не е пресилено в случай че кажем, че през последните 30 години в нашия общ дом Ловеч не е имало сходно обновяване. Като стартираме от новия градски център с новия катедрален храм и стигнем до най-крайните квартали “, сподели при откриването Маринова. „ Това, което сме основали и което сътворяваме, ще остане и след нас за идващите генерации. Опонентите може да отхвърлят нашите хрумвания, само че не и издигнатото от нас, тъй като то е реалност “, акцентира Корнелия Маринова.
Като някогашен преподавател и шеф на най-голямото главно учебно заведение в региона, Маринова подчертава, че възпитанието на децата и учениците е основна задача, по тази причина и в общината насочват своите старания към основаването на комфортна, съвременна и приятна среда. Важно е да формираме качества и умения у подрастващите, съответни на публичното развиване, разясни още тя.
Кметът на Ловеч изброи плановете, по които работи община Ловеч в областта на образованието. „ Осъществихме рехабилитация на дворни пространства на една детска ясла - „ Шарено петле ”, 3 ДГ - „ Радост ”, „ Люляче ”, ” Зора ” и на 3 учебни заведения - ОУ „ В.Левски ”, ППМГ, СУ „ Св. Климент Охридски ”. Изградени бяха 17 детски площадки и 8 спортни стадиони. Извършихме реорганизация, възобновяване и съоръжение на 3 здания на детски и образователни заведения – на ДЯ „ Шарено петле ”, ДГ „ Зора ”, ДГ „ Люляче ”. В тези 2 ДГ беше построена и закрита спортна инфраструктура – физкултурни салони. Пред завършване е ремонтът, преустрояване и обзавеждане на ПНГВМ, който план планува и създаване на общежитие за учениците от страната. Предстои да започва планът по възобновяване и рационализация на районната просветителна инфраструктура в ПГМЕТ. Общият финансов запас от европейските фондове единствено за община Ловеч надвишава 7,5 милиона лв. “, разясни Корнелия Маринова и добави, че в развой на осъществяване е планът за създаване на спортна зала и рехабилитация на дворното пространство на ОУ „ Д.Димов ”. В рамките на всички тези планове от грижи за децата и образованието им, съгласно потенциала на учебните заведения и ДГ, чакаме да възползват над 3500 деца и възпитаници.
По време на форума „ Европа в нашия дом “ министър Красимир Вълчев уточни главните провокации пред системата – обгръщането и задържането на всяко дете в учебно заведение, рационализация на просветителния развой и материалната база. „ Най-важни са учителите и по тази причина ние поехме този политически и бюджетен ангажимент за нарастване на възнагражденията “, сподели министър Вълчев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР