Ловеч. Нови правила определят условията, реда и критериите за включване

...
Ловеч. Нови правила определят условията, реда и критериите за включване
Коментари Харесай

Община Ловеч обявява нови правила за разработване и финансиране на събития и дейности от Културния календар за 2023 г.

Ловеч. Нови правила дефинират изискванията, реда и критериите за включване и финансиране на събития и действия на конкурсен принцип. За финансиране на събития и действия от Културния календар на Община Ловеч може да аплайват юридически лица, основани със закон или с акт на орган на изпълнителната или локалната власт. Ще се финансират планове по следните посоки: Направление 1 – „ Паметни дати “, Направление 2 – „ Фестивали “, Направление 3 – „ Иновативни събития “ и Направление 4 – „ Издания “, като ще бъдат оповестени обособени сесии за всяко направление.

Първата сесия е по Направление 1 – „ Паметни дати “ и срокът за подаване на планови оферти е до 17.00 ч. на 29 юли 2022 година, а оптималната сума, за която може да се кандидатства, е 3 000 лева Документите за кандидатстване се одобряват в Деловодството на Община Ловеч с сътрудник Отдел „ Образование, просвета, вероизповедания, туризъм “ или се изпращат по електронен път, на адрес: [email protected], подписани с електронен автограф.

Необходимо е претендентите да подадат в период цялостния пакет документи, в детайли написани в Правилата за създаване и финансиране на начинания от Културния календар на Община Ловеч.

Календарът на културните събития на Община Ловеч осъществя и поддържа събития, отдадени на значими исторически дати, провеждането на фестивали, панаири на изкуствата и пленери, нови действия в областта на културата, свързани с образование на деца по изкуства, привличане на хора в неравностойно състояние и малцинствени групи към културния живот на града, поддържане на основаните обичаи и опазване на националното творчество, както и значими за града издания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР