Ловеч. Макар и толкова млад, Левски ни остави много мъдри

...
Ловеч. Макар и толкова млад, Левски ни остави много мъдри
Коментари Харесай

Корнелия Нинова, БСП: Българският народ никога няма да те забрави, Апостоле

Ловеч. Макар и толкоз млад, Левски ни остави доста мъдри завещания - България да бъде “чиста и свята република ”, а българският народ - “равноправен на другите европейски нации ”. Това сподели ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка 145-та годишнина от гибелта на Апостола в Карлово, оповестиха от пресцентъра на партията .
" За мен няма по-силни думи от тези, изречени от Апостола пред съда, запитан: “Как е името ти, по какъв начин е името на татко ти, от кое място си, какво е занятието ти, на какъв брой си години? Той дава отговор - Васил, на татко ми – Иван, от Карлово съм [и] съм на двадесет и шест-двадесет и седем години, занятието ми е да улеснявам ситуацията на българите и обикалях, с цел да им давам очакване ”, добави Нинова.
" Българският народ в никакъв случай няма да те не помни, Апостоле. И през днешния ден той търси очакване и черпи религия от твоя блян за свободна и самостоятелна България. Поклон и пред българката майка, родила и отгледала такова чадо ", сподели още водачът на левицата, която се поклони и пред паметника на Гина Кунчева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР