Ловеч. Актуална политическа дискусия на тема: Българското общество преди избори:

...
Ловеч. Актуална политическа дискусия на тема: Българското общество преди избори:
Коментари Харесай

Ловеч: Регионална политическа дискусия провежда областната структура на ЖГЕРБ в града

Ловеч. Актуална политическа полемика на тематика: Българското общество преди избори: фрагментация, спор и интеграция “ се организира в Ловеч. Тя е проведена от регионалната конструкция на ЖГЕРБ и в нея вземат участие доцент Харалан Александров, обществен антрополог и журналист и доцент Д-р Антоний Гълъбов, социолог и политолог. Домакин на срещата е Корнелия Маринова, кмет на Ловеч и общински началник на ГЕРБ. Това оповестиха от пресцентъра на партията .
Маринова откри срещата с думите: „ Днешната политическа полемика е подбудена от нуждата, а и от желанието да внесем повече изясненост, повече ориентири в днешната обстановка. А обстановката е повече от забавна, тя е тревожна, разрастваща се със скорост, непозната до момента. Историята всеки ден ражда нови явления и обединения, събитията гневно идват и чукат на вратата ни. Светът се раздира от разтърсвания от всевъзможен тип. Драми – местни войни, рецесии, тероризъм, бежанци – цялостен набор от провокации. Още - цифровата гражданска война, световното стопляне, енергийният проблем. Съмненията в бъдещето на Европейски съюз. В силата на нашата европейска фантазия. Изглежда и у нас провокациите са повече от всеки път. Българското общество е в промяна. Ние не желаеме да чакаме умерено какво ще се случи, а желаеме благодарение на днешния диалог да сме измежду факторите, които дефинират бъдещите събития. И тъй като сме поели избрани задължения към обществото, ние желаеме да сверим нашите усещания, да чуем разнообразни гледни точки. Затова сме поканили двама известни наши общественици да ни предложат своите тези и антитези по настоящите въпроси “.
Специален посетител на полемиката е Ирена Соколова, ръководител на НИС на ЖГЕРБ.
„ Гордеем се с политиците, които излязоха от Ловеч. Нашата партия ръководи страната, а това е огромна отговорност. Силата, която ГЕРБ има, е да довежда това до съответни резултати за хората. Изключително значимо е женското присъединяване в ГЕРБ и ние знаем, че е водещо “, акцентира Соколова.
По думите й Европейските избори са определящо значими. За първи път от толкоз висока значимост. „ Основно предизвикателство за Европа е Брекзит. Излизането на Англия автоматизирано прекроява броя на европейските депутати - от 751 стават 705, несъгласие в Екологичен потенциал може да се съобщи от 1/3 от депутатите. Огромен проблем е навлизането на антиевропейското придвижване на популистичните партии. Те в никакъв случай не оферират решение, декларират проблеми, маркират обществени напрежения и неравенства, пледират против монополите и малцинствата и по този начин събират известност, само че в никакъв случай, в никакъв случай не оферират решения “, разяснява Ирена Соколова, като подчертава, че желанието на тези партии е да основат огромно посланичество.
В Италия има 2 националистически партии - извънредно лява и извънредно дясна, акцентира Ирена Соколова, които основават парадоксална коалиция, само че това е тъй като преследват едни и същи ползи, при тях няма платформа. Всичко това ще докара до повишение на депутатите популисти в Екологичен потенциал. Ако прогнозите се окажат правилни, антиевропейските сили могат да вземат даже 1/3 от местата в Народното събрание, а това ще им даде власт да сковават работата на институцията, сподели още водачът на ЖГЕРБ и уточни изрично, че не би трябвало да позволяваме националистическите партии да имат опция за несъгласие в Екологичен потенциал, а за огромно страдание популистичните процеси са в ход, включително и в България и до момента в който завъртим процеса на осъзнаване от тези партии, негативните резултати ще са налице.
„ Не би трябвало да подценяваме тези избори, тъй като те ще рефлектират и върху локалните. При дребна разлика с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, това ще даде отражение и върху локалния избор. Ако успеем да реализираме по-голяма разлика, тогава претендентите ни за кметове ще имат сигурността да чакат по висок резултат “, акцентира още Соколова.
По думите й в случай че подценим евровота, ще създадем среда, която ще повлияе съществено и върху локалния избор. Разумното, подреденото и положителното не постоянно е авангардно. Силата, която имаме, освен би трябвало да я запазим, само че и да я умножим. Важно е да се активизираме. Това не е политически пропаганда, тук приказваме за прекосяване на един лимит, от който няма да се възстановим, няма да можем да се върнем на демократичния път, няма да можем да възстановим и обществения мир в страната, ще блокираме развиването и ще фрагментираме подредените сега обществени взаимоотношения в идващите най-малко 5 години, предизвести Соколова и призна прочувствено: „ Обичам ЖГЕРБ. Поздравявам Ви за силата, която носите. Отправям към Вас с изключение на благопожелания, по този начин и благопожелание да бъдем дейни и осъзнати! “.
Тя бе безапелационна, че нашият европейски тим би трябвало да се резервира, само че и всички наши претенденти от 1 до 17 ще бъдат доста положителни, в ГЕРБ има такива персони.
Фрагментацията в обществото се образува по границите на спорове без решение. Не е правилно, че подоходните неравенства са съществени. Състоянието на обществото ни през днешния ден се характеризира с ниска степен на взаимност. В това отношение Корнелия Нинова е подарък за България. Тя трансформира Българска социалистическа партия в националсоциалистическа
партия. Това сподели в лекцията си Антоний Гълъбов. Той акцентира, че всяко фрагментиране ни отдалечава от единството, прави мъчно образуването на общи национални цели. Френският модел е модел на единната френска нация. Това е унитарна страна, която е в заплаха от френските националисти.
За страдание българския народ реализира доста високи равнища на безчовечие. България остана единствената страна в такава взаимозависимост от Руската Федерация. Проблемът на България е с обслужващия личен състав на Русия в България. Тук Русия има медиатори образувани в Съюз на съветските социалистически републики. Тук има корпоративни ползи, които работят за Русия, а не за България. В това отношение борбата за Европа е борба за България, това е развой, а не план, бе безапелационен Гълъбов.
„ Европа е тук, а освен в Брюксел. Европейски Съюз обезпечи повече от 60 години мир и благополучие за своите членки, а Русия води война и от ден на ден обеднява. 27 страни в Европейски Съюз реализираха доста по-бързо единодушие по Брекзит, в сравнение с самата Англия. Европа е там, където няма просто индивиди, а човешки права. ЕВРОПА Е там, където все си човек е скъп “, акцентира още Антоний Гълъбов, като означи за следващ път, че България съумя да осъществя сполучливо председателството на Съвета на Европейски Съюз и сподели, че експертно е на равнището на своите сътрудници в Европа, само че за жалост обществото ни не разбра това.
Големия въпрос е кой е тежкия неуспех на европейската левица. Загубата на лявата политика докара до появяването на популистките партии. Всеки един народен представител повече за ЕНП е добре за България. Българския интерес е в опазване на главните европейски политики, а Българска социалистическа партия не съумява да разбере нищо от европейската политика, съобщи още той.
Технологичния напън въздейства извънредно доста и на културното развиване сред хората. Човек няма по какъв начин да следи целия свят. Когато светът е толкоз комплициран, стартират разломите и споровете. Това е и една от аргументите хората да не виждат хубавите неща, които се случват, те избират да гледат неприятното, пред развиването. Ние постоянно сме подготвени да прекрачим от развиване към опустошение, а регреса ни връща към доста по-примитивно равнище, разясни в лекцията си Харалан Александров. По думите му ние би трябвало да разберем, че няма по какъв начин да живеем без рецесии, а да се научим да ги управляваме.
„ В това отношение е огромно преимущество, че имаме министър председател като Борисов, на който му се отдава да взема решение рецесии. Популизмът е опит едни извънредно тежки проблеми да бъдат принизени до доста обикновени решения. Важно е да не объркваме интерпретацията с обстоятелствата, както постоянно вършат някои български политици с задачите на пропагандата. Силата на политическото водачество е да можеш да се свържеш с другите фрагментирани групи, а Борисов умее това “, съобщи още Харалан Александров.
Никой не може да ни вземе постигнатото – то е очевидно, може да се пипне, усеща се в живота ни. Ако всеки преди ГЕРБ е правил по малко от това, което прави ГЕРБ в този момент, страната ни щеше да има различен образ, сподели пред участниците в срещата народния представител Иван Миховски, общински началник на ГЕРБ – Троян, който също взе участие в политическата полемика.
В срещата вземат участие членове на ЖГЕРБ, поканени от клубния началник Калинка Мончева и симпатизанти на ГЕРБ от област Ловеч.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР