Ловът на гургулица най-вероятно ще бъде напълно забранен. Това бе

...
Ловът на гургулица най-вероятно ще бъде напълно забранен. Това бе
Коментари Харесай

Ловци блокират АМ Тракия при забрана за отстрел на...

Ловът на гургулица най-вероятно ще бъде изцяло неразрешен. Това бе разисквано по време на изключителното съвещание на експертна група на Европейски Съюз за " Директивите за птиците и местообитанията " (NADEG), извършено преди дни в Брюксел.

Ако концепцията се поддържа на национално равнище, стотици ловци ще стачкуват, а крайната мярка е блокиране на Автомагистрала " Тракия ". Решението бе взето по време на общото заседание на Ловно-рибарското съдружие „ Сокол 1893 “ Пазарджик.

Ловът на гургулица е един от обичаните за българските ловци. Данните от отстрела демонстрират съществуването на ресурс над допустимия на територията на страната в интервала на ловуване. Със своя сигнален митинг, ние, ловците от СЛРД „ Сокол 1893″, Пазарджик, ще предпазим институциите в България от взимането на неверно решение, което би довело до съществени брожения измежду 130 000 български ловци, се споделя в решението на сдружението. Това е първата индикация за сериозен отпор на проектите на европейските служители да забранят ловуването на гургулица на цялата територия на Европейския съюз.

Пазарджишкото ловно-рибарско сдружение наброява близо 2000 членове - ловци и рибари. Неговият председател Евгени Абаджиев оглавява и Националния предприемчив комитет за отбрана на правата на българските ловци. Очаква се към протестните дейности на пазарджиклии да се причислят сътрудници ловци от цялата страна.

В момента отстрела на гургулици е разрешен единствено в няколко европейски страни - България, Австрия, Гърция, Италия, Испания, Кипър, Малта, Португалия, Румъния и Франция. Поради това у нас идват много ловци, с цел да упражняват заниманието си. В последните години популацията на гургулицата понижава фрапантно вследствие на неправилните аграрни практики.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР