Lotus Group се състои от Lotus Cars, компания за високопроизводителни

...
Lotus Group се състои от Lotus Cars, компания за високопроизводителни
Коментари Харесай

Един Hyper-GT - Lotus Emeya тръгва от 106 400 евро - видео

Lotus Group се състои от Lotus Cars, компания за високопроизводителни спортни коли и Lotus Technology, снабдител на чисто електрически решения за подвижност в първокласния сегмент. Сега производителят на спортни коли афишира цените за Emeya, първият напълно електрически Hyper-GT на марката.

„ Електроавтомобилите не би трябвало да са скучни “ - акцентира Фън Кингфенг, основен изпълнителен шеф на Lotus Group - „ Ние съчетаваме нашия дълготраен опит в спортните коли с най-модерните технологии и извеждаме шофирането на електромобил на изцяло ново равнище. Emeya съчетава извънредно преживяване при шофиране и ръководство с разкош, най-висока продуктивност, комфорт, съгласуваност и водеща в промишлеността гама, което го прави най-хубавият Gran Tourer за всеки водач и към момента предава неподражаемото шофиране на същински Lotus. "

Ето и някои съществени характерности на борда на спортния автомобил: Ориентирано към лидера шаси с модернизиран деен надзор на наклоняването и опционално завиване на задните колела. Активна аеродинамика, като Active Air Dam под предния амортисьор и деен заден спойлер, усилва притискащата мощ и затова стабилността на автомобила, когато е задействана, и понижава въздушното противодействие, когато не е задействана.



905 конски сили разрешават на Emeya да форсира от нула до 100 км/ч за по-малко от 2,8 секунди. Това го прави един от най-бързите електрически коли в света. Има пет режима на шофиране на борда, в това число Range, Tour, Sport, Individual и Track. Шофьорите могат да контролират височината на возене, твърдостта на въздушното окачване, реакцията на ускоряване, конфигурацията на седалките (с регулируеми странични подпори) и други, с цел да усъвършенстват успеваемостта, продуктивността и комфорта във всяка среда.

С 350 кВт DC бързо зарядно устройство, Hyper-GT зарежда от 10 до 80 % в границите на 18 минути. Пробегът е до 610 километра (WLTP), съгласно производителя.

Моделът ще се предлага в шест цвята, в това число две изцяло нови, които ще бъдат налични в цялата гама електрически коли на Lotus - Boreal Grey и Fireglow Orange. Другите цветове са Solar Yellow, Akoya White, Stellar Black и Kaimu Gray.

Ценообразуването на Emeya е извънредно конкурентно в първокласния GT сегмент. Ще се предлага в три версии: Emeya - базовият модел в серията стартира от 106 400 евро. Emeya S - атрактивно оборудваният Hyper-GT се предлага от 126 950 евро. Emeya R - топ моделът се предлага от 150 990 евро.

Emeya беше показан в Китай на 16 януари и ще бъде пуснат в Европа и Обединеното кралство през третото тримесечие на 2024 година Допълнителна информация по отношение на наличността на пазара ще бъде оповестена навреме.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР