Лошото заплащане, слабата кадрова политика и лошите материални условия са

...
Лошото заплащане, слабата кадрова политика и лошите материални условия са
Коментари Харесай

Посочиха основните фактори за напускането на полицаи

Лошото възнаграждение, слабата кадрова политика и неприятните материални условия са трите най-големи казуса в Министерство на вътрешните работи. Това е станало ясно от направени анкети всред 1633 чиновници през 2021 година Данните бяха изнесени по време на конгрес в Пловдив, проведен от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР), съобщи кореспондент на Plovdvi24.bg .

В последните 10 години тя работи интензивно за трайна и устойчива смяна, която да подсигурява качество на доставяната услуга " сигурност “ на всички български жители, както и да се трансформира в работно място, което обезпечава здравословни и безвредни условия на труд, които включват и дейна грижа за физическото и психологичното здраве на работещите в институцията. 

По време на форума бяха посочени и съответните аргументи за овакантяване на системата: намиране на по-добра работа, по-добро възнаграждение, неявяване на схващане от управлението, липса на рационализация и промени, липса на правдивост към самите чиновници, неприятен имидж и поддръжка от страна на обществото, отменяне на инакомислещите и реформаторите, фактът, че дългогодишните служите губят визия за време, разделянето на мъже и дами, на такива с огромен и дребен стаж. За да се избегне всичко това е нужна е промяна, която да обхване десетилетие напред, да се осъществя по-добра кадрова политика, образование на разнообразни степени, да се постави завършек на кадровите взаимни отстъпки.

Според анализите от анкетите чиновниците на МВР имат потребност от образование в разнообразни сфери - за специфична подготовка, езиково, юридическо.

Министерство на вътрешните работи е една от най-големите системи в страната, която дава отговор за сигурността в страната. Намаляване на риска, напрежението, по-бързо решаване на националните и районните проблеми на Министерство на вътрешните работи и осигуряване на почтени условия на труд са от първостепенно значение.

Служителите на основна дирекция национална полиция, гранична полиция и пожарна сигурност са в максимален риск заради естеството на работа с разнообразни закононарушения на разнообразни равнища с престъпни и нападателните лица, поради риска от тежки увреждания и съдбовен излаз след боравене с газови съоръжения, газови бутилки, рухване от високо или рухване на предмети, които могат да доведат по неработоспособност, мълнии, порои, трусове, движещите и режещите части и принадлежности са рискови, нанасят тежки провали. Затова спазването на ограниченията за безопасност е от изключително значение.

Те са регламентирани посредством разнообразни ограничения в заповеди и други документи. Според резултатите за оценка на риска се изискват още нови ограничения, които да понижат заплахите до съответните равнища, да се вкарат спомагателни положителни практики, потребление на персонални защитни средства и съоръжение, прилагане на заплатен отпуск, връзка със чиновниците и постоянни и наложителни медицински прегледи.

Осигуряване на благоприятна среда за отбрана и зачитане на чиновниците като едно цяло и най-много - безвредни условия на труд.

Сред главните аргументи за професионалния стрес при чиновниците на системата на Министерство на вътрешните работи са посочени проблеми като невисок на статут на Министерство на вътрешните работи като цяло, слаба кадрова политика, несъответстваща подготовка, напрежение сред управителния и изпълнителния състав. Лоша организация на работа, травматични събития, липса на политика за предварителна защита и справяне на напрежението, натоварване поради борба, работа с жертви, пияни и измъчвани деца, употреба на оръжие, работа на смени и други.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР