Лошото време, засегнало южните и централните райони на Италия, доведе

...
Лошото време, засегнало южните и централните райони на Италия, доведе
Коментари Харесай

Площад Сан Марко във Венеция е под вода

Лошото време, засегнало южните и централните региони на Италия, докара до затварянето на учебни заведения, наводнения, рухване на дървета и затваряне на пътища, както и до надводнения във Венеция. Уникалният град, обичайно изложен на неприятно време, претърпява интервал на така наречен висока вода (Acqua alta), като по време на пиковия интервал равнището на морската вода доближи 127 сантиметра, което подхожда на предпоследното й сериозно равнище на опасност.

На фотоси и видео от Венеция може да се види наводненият площад " Сан Марко ", където туристите с гумени ботуши се движат по мостовете. Общо във Венеция се оказаха наводнени 45% от повърхността й.

Днес Службата за гражданска отбрана разгласи код " алено " в южните региони на Калабрия и остров Сицилия. В района на Апулия е разпознат код " оранжево “, а в други 10 италиански района е " жълт “. Спасителните служби приканиха жителите да заобикалят пътища наоколо до реки и морския бряг и да внимават за падащи дървета.

Въпреки многочислените сигнали към пожарните служби, не са открити сериозни обстановки. Няма известия и за потърпевши.

Един от ударите на стихията е върху античния град Матера, който беше разгласен за Европейска столица на културата за 2019 година. Един от прилежащите му градове е претърпял торнадо, в резултат на което има 50 намеси на пожарни отряди заради рухването на дървета и електрически стълбове.

Властите на няколко провинции и градове в засегнатите от времето райони подредиха затваряне на учебните заведения: през днешния ден възпитаници от Катания, Реджо-Калабрия, Бриндизи, Лече и Неапол не отидоха на учебно заведение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР