Лошото време, засегнало южните и централни райони на Италия, доведе

...
Лошото време, засегнало южните и централни райони на Италия, доведе
Коментари Харесай

Силни бури в Италия причиниха наводнения и материални щети

Лошото време, засегнало южните и централни региони на Италия, докара до затварянето на учебни заведения, наводнения, рухване на дървета и затваряне на пътищата.

 © БГНЕС
Службата за гражданска отбрана разгласи код " алено " в южните региони на Калабрия и остров Сицилия. В района на Апулия е разпознат код " оранжево ", а в други 10 италиански региона " жълт ".

Спасителните служби приканиха жителите да заобикалят пътища наоколо до реки и морския бряг и да внимават за падащи дървета. Въпреки многочислените сигнали към пожарните служби, не са открити сериозни обстановки. Няма известия и за потърпевши.

Един от ударите на стихията е върху античния град Матера, който беше разгласен за Европейска столица на културата за 2019 година. Един от прилежащите му градове е претърпял торнадо, в резултат на което има 50 намеси на пожарни отряди заради рухването на дървета и електрически стълбове.

Властите на няколко провинции и градове в засегнатите от времето райони подредиха затваряне на учебни заведения в Катания, Реджо-Калабрия, Бриндизи, Лече и Неапол.

Венеция, обичайно изложена на неприятно време, претърпява интервал на тъй наречените " висока вода ". Тази заран по време на пиковия интервал, равнището на морската вода доближи 127 см, което подхожда на предпоследното й сериозно равнище на опасност.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР