Лошото време, засегнало южните и централни райони на Италия, доведе

...
Лошото време, засегнало южните и централни райони на Италия, доведе
Коментари Харесай

Код червено в Италия: Торнадо, наводнения и проливни дъждове /снимки/

Лошото време, засегнало южните и централни региони на Италия, докара до затварянето на учебни заведения, наводнения, рухване на дървета и затваряне на пътищата.
Днес Службата за гражданска отбрана разгласи код "червено " в южните региони на Калабрия и остров Сицилия. В района на Апулия е разпознат код „ оранжево “, а в други 10 италиански района е „ жълт “.
Спасителните служби приканиха жителите да заобикалят пътища наоколо до реки и морския бряг и да внимават за падащи дървета.
Въпреки многочислените сигнали към пожарните служби, не са открити сериозни обстановки. Няма
известия и за потърпевши.
Един от ударите на стихията е върху античния град Матера, който беше разгласен за Европейска столица на културата за 2019 година. Съседен на него град е претърпял торнадо, в резултат на което има 50 намеси на пожарни отряди заради рухването на дървета и електрически стълбове.
Властите на няколко провинции и градове в засегнатите от времето райони подредиха затваряне на учебните заведения през днешния ден. Ученици от Катания, Реджо-Калабрия, Бриндизи, Лече и Неапол не отидоха на учебно заведение.
Венеция, обичайно изложена на неприятно време, претърпява интервал на тъй наречените "висока вода ". Днес сутринта, по време на пиковия интервал, равнището на морската вода доближи 127 сантиметра, което подхожда на предпоследното й сериозно равнище на опасност.
В фрагментите от Венеция могат да се видят наводнения площад „ Свети Марк “, където туристите с гумени ботуши се движат по мостовете.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР