Лошото време в гърция отне живота на двама души -

...
Лошото време в гърция отне живота на двама души -
Коментари Харесай

Мощно торнадо удари Пелопонес, лошото време в Гърция взе две жертви

Лошото време в гърция лиши живота на двама души - тази заран гръмотевица е блъснала пастир в региона на Коринтия, причинявайки гибелта му, а трупът на 73-годишна жена е открит в Саламина, като гибелта ѝ най-вероятно също е породена от гръмотевица, оповестява grreporter.info. Днес рано сутринта неприятното време провокира съществени вреди и в региона на Аспрохома, Каламата и в Скала, област Лакония на полуостров Пелопонес. Освен в град Скала, вреди са нанесени и в селата Елос, Леимонас и Астери. Торнадото, разразило се сутринта, отнася покриви на къщи, прекатурва коли, изкоренява дървета и унищожава магазини.

В Спарта, област Лакония, се изсипва градушка, като ледените части били с размера на камъни.

Заместник-кметът на община Евротас, префектура Пелопонес, Илиас Панайотакакос, съобщи, че вреди са нанесени на над 100 компании, а вътрешността на голям брой къщи, чиито покриви са отнесени, е напълно разрушена. Един човек е ранен по-сериозно, без обаче животът му да е в заплаха, а други са с по-леки пострадвания и им е оказана първа помощ.

Сериозни вреди са нанесени на селскостопанските насаждения – унищожени са няколко декара с оранжерии, цели горички с портокалови дръвчета са изкоренени.

Заместник-кметът на община Евротас означи, че обстановката е отчайваща, в града и региона има спирания на електричеството, защото стълбове са били съборени или пречупени. Екипи на електрическата компания са пристигнали на място и се пробват да възстановят електрозахранването.

Движението в град Скала е затруднено от колите, преместени от торнадото, изпотрошените дървета и съборените покриви на къщите.

От община Евротас и управата на област Лакония са образувани екипи, които са почнали да разказват вредите и дружно с пожарникарите възвръщат провалите и оказват помощ на потърпевшите локални поданици.

Сериозни вреди е провокирало торнадото и в Аспрохома, Каламата. Изпотрошени са витрини на магазини, преместени са тежкотоварни коли, два тира са преобърнати при входа на град Каламата, а в гробището на Аспрохома са съборени паметни плочи. Не се оповестява за жертви и ранени.

"Торнадото беше извънредно. Влачеше по пътя си тирове, коли, покриви на промишлени здания, електрически стълбове, чупеше витрини на магазини, изкореняваше дървета, повличаше даже тежкотоварни машини ", съобщи кметът на град Каламата Панайотис Никас, който отпред на общинските екипи и тричленна комисия управлява описването на вредите.

"Искаме помощ от страната, желаеме регионът неотложно да бъде разгласен за сполетян от естествено злополучие, за превъзмогването на чиито последици е нужна намесата на страната ", добави Панайотис Никас. Неговото искане бе подкрепено и от заместник-областния шеф на Месиния Елени Алифери.

В град Патра неприятното време наводни изби и аргументи проблеми в придвижването на транспортните средства. Според източници, в пожарната са получени над 50 сигнала за отводняване на изби, магазини и частни домове.

Според способените служби, най-вече проблеми с трафика са породени в центъра на града. Освен това мощният дъжд е наводнил Центъра за обслужване на жители, намиращ се наоколо до пристанището, по тази причина през днешния ден той ще остане затворен.
Малко преди 21.00 ч. нощес проливният дъжд, излял се над град Превеза, трансформира улиците на града в реки. Сериозни проблеми са провокирани на крайбрежната улица, на бул. „ Ирини”, а също и в историческия център на града, където тук-там водата доближава половин метър.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР