Лошото време си има и положителни страни. Изследване на университета

...
Лошото време си има и положителни страни. Изследване на университета
Коментари Харесай

Хората са по-продуктивни, когато времето е лошо

Лошото време си има и позитивни страни. Изследване на университета " Харвард " е потвърдило, че при дъжд продуктивността на чиновниците се покачва , оповестява Business Week.

Лошото време кара хората да се концентрират повече върху поставените им задания и да залягат по-усърдно над тях. Това демонстрира проучването на проф. Джино, което е обхванало 200 пълнолетни доброволци от японската столица Токио.

Те трябвало да предскажат по какъв начин ще се отрази хубавото време на тяхната продуктивност. Над 80 на 100 от запитаните планували, че то ще има позитивен резултат и почти същият %, че неприятното време доста ще я снижи.

Оказало се, че при повишение на преваляванията в столицата с 3 сантиметра, се следило 1,3 % нарастване на продуктивността на банковите служители за всяка една транзакция. Те по-лесно се концентрирали и по-бързо вкарвали съответните данни. Ниската видимост при мъгли и изключително ниските температури внезапно повишавали продуктивността им.

И противоположното - при хубаво, слънчево време, продуктивността внезапно спада. Тогава разсеяността се увеличавала и се допускали повече неточности.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР