Лошото време принуди Спейс Екс (SpaceX) и НАСА да прекратят

...
Лошото време принуди Спейс Екс (SpaceX) и НАСА да прекратят
Коментари Харесай

Прекратен бе стартът на космическата ракета на НАСА и SpaceX

Лошото време принуди " Спейс Екс " (SpaceX) и НАСА да прекратят изстрелването на галактическата ракета " Дракон " ( Dragon) на компанията на Илон Мъск, която трябваше да води астронавтите Дъг Хърли и Боб Бенкен до Международната галактическа станция.

Двамата мъже бяха напът да излетят от галактическия център " Кенеди " във Флорида за първа орбитална задача на Съединени американски щати от девет години. Но несъответствуващите атмосферни условия накараха контролната кула да спре изстрелването единствено 16 минути преди старта.

" Днес няма да има изстрелване - сигурността на членовете на нашия екипаж е наш върховен приоритет ", сподели в Туитър шефът на НАСА Джим Брайдънстайн.

Следващата опция за SpaceX и НАСА е за старт в събота в 15.22 часа локално време. Ако и тогава времето не разрешава има трета опция за политане в неделя.

Много е значимо да се съблюдава точното време на политане, тъй като в противоположен случай екипажът на " Дракон " няма да успее да хване Международната галактическа станция (МКС), която лети над Земята със скорост 27 хиляди километра в час.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР