Лошото време предизвика транспортен хаос и наводнения в Дубай. В

...
Лошото време предизвика транспортен хаос и наводнения в Дубай. В
Коментари Харесай

Силвена Роу за Дубай: Много коли са оставени просто по средата на улиците

Лошото време провокира транспортен безпорядък и наводнения в Дубай. В емирството не са падали такива дъждове от 1949 година
Прочетете още
„ Моят полет беше единственият, тъй като всички други бяха канселирани. Закъснението беше от 6, чака се, не знаех какво да чакам. Цялото летище обаче беше изцяло изсъхнало, тук-там имаше пясък. Бавно и умерено чакат да стартират още веднъж бизнеса си. Това разяснява пред БТВ през вайбър началник Силвена Роу, която през вчерашния ден кацна на интернационалното летище в Дубай от Лондон. Тя живее в емирството от 10 години.

„ След подобен дъжд обаче въздухът е доста пресен. Много рядко тук има прекрасен въздух, такситата си работят “, уточни още тя и добави, че някои от огромните пътища към момента са затворени, няма придвижване и чувството е, че все едно е неделя.

„ Много коли са оставени просто ей по този начин по средата на улиците. Те очевидно са заседнали по време на наводненията. 90% от улиците към този момент са разчистени в Централен Дубай, наводненията, които виждаме са по-встрани “, изясни още Силвена Роу.

„ Трябваше да затворя и моето заведение за два дни, имаше вода, през днешния ден ще го отворя. За 24 часа се изваляха 254 мм дъжд. Нормалното за година са 80 мм. 254 мм за 24 часа са равностойни на превалявания всеки ден за 5 месеца в Лондон “, разяснява още тя.

„ Каквото и инфраструктура да имаш, отново ще ти пристигна доста, доста нагоре “, изясни още.

" Няма метод тази кошмарна стихия, която засегна целия регион, да е от засяване на облаци. Това е безспорен знак на климатична смяна. Те доста бързо се оправиха, почистиха, оправено е, уредено е добре`, разяснява Роу.

" Сега има чиста сила ", уточни началник готвачът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР